Home » Vrijwilligerswerk Afrika » Grote diversiteit van lange en korte vrijwilligersprojecten

Grote diversiteit van lange en korte vrijwilligersprojecten

Lange en korte vrijwilligersprojecten afrika; bijvoorbeeld als vrijwilliger werken in een ziekenhuis in AfrikaOntmoet Afrika werkt nauw samen met de Live Now Foundation in Tinkong, Eastern Region, Zuid-Ghana. De projecten voor vrijwilligers en studenten zijn zeer divers. Er zijn:

  • Uitdagende opdrachten waarbij een minimale verblijfsduur van enkele maanden wordt gevraagd.
  • Korte vrijwilligersprojecten van 2 tot 8 weken.
  • Vele uitdagende opdrachten voor professionals; mensen met specifieke kennis en ervaring op een bepaald gebied.
  • Projecten geschikt voor een buitenlandse stage of afstudeeronderzoek voor studenten.
  • Een aantal projecten die geschikt zijn voor mensen met weinig werkervaring.
  • Ook zijn er enkele plekken geschikt voor een verblijf met het hele gezin.

Bekijk alle projecten

Voor elk project gelden andere eisen op het gebied van verblijfsduur, werkervaring en/of opleiding. Als je een motivatiebrief en CV naar ons toe mailt, waarin je ook alvast aan kan geven van welke projecten je enthousiast wordt; kunnen wij aangeven welke projecten in aanmerking komen.

 

Over werk in weeshuizen:
Wij hebben van verschillende kanten een negatief advies gekregen over het plaatsen van vrijwilligers in weeshuizen in het buitenland. Het lange termijn-effect van verblijf in een weeshuis, en vooral de steeds wisselende verzorgers in de vorm van vrijwilligers blijkt negatief uit te pakken voor de kinderen zelf. In de meeste gevallen is opvang binnen de ‘extended family’ of anders binnen een pleeggezin te verkiezen boven opvang in een weeshuis. Daarom kiest Ontmoet Afrika ervoor geen vrijwilligers te plaatsen in weeshuizen. 

Quotes van vrijwilligers:

De werkplek (ontwikkelen van workshops voor toeristen zodat meer mensen in het dorp van het toerisme kunnen profiteren) was erg leuk en heel flexibel. Het was ontzettend leuk om contact te leggen met het personeel van het hotel, maar voor ons werk moesten we met het hele dorp en alle hoteleigenaren kennis maken. Dit vond ik erg leuk, omdat je dan veel verschillende mensen leert kennen en ook van veel verschillende mensen kan leren. Martha Sapathy is een hard werkende en slimme vrouw. Het was erg leuk haar te ontmoeten en met haar te mogen sparren over verschillende onderwerpen. Zij hielp ons erg goed!

Wat mij het meest bijblijft van het werk in de kliniek zijn de primitieve omstandigheden en middelen waarmee we werkten. De manier waarop de diagnoses gesteld werden: zeer bijzonder. Verder de wondverzorging, niet-steriele middelen en wonden die normaal niet bij een ‘gewone’ dokter komen in Nederland. Verder de onvoorwaardelijke inzet van mijn collega’s, 6 à 7 dagen per week aan het werk van 8 uur in de ochtend tot 21 uur ’s avonds.

 

 

Bekijk onze uitdagende projecten

Onze visie is dat mensen die met een open blik naar Afrika gaan, echt in contact kunnen komen met de mensen. Daar leer je van, dat geeft inspiratie, en dat leidt tot betrokkenheid. Dat spreekt ons meer aan dan naar het buitenland te gaan met het idee de mensen daar te vertellen hoe het volgens ons moet. Met deze instelling is de kans, dat je vrijwilligerswerk of stage duurzaam is, het grootst.