Home » Hoeveel kost je reis?

Hoeveel kost je reis?

Ontmoet Afrika is een sociale onderneming. Dat houdt in dat we de kosten zo laag mogelijk houden. Daardoor kan een zo groot mogelijk deel van de inkomsten naar Afrika gaan. We maken de besteding van de inkomsten zo transparant mogelijk. Omdat wij een non-profit organisatie zijn en wij zo efficiënt mogelijk werken, zijn je bijdrage voor het organiseren van je vrijwilligerswerk of een stage in Afrika een stuk lager dan bij veel andere organisaties het geval is.

Op deze pagina vind je een overzicht van de kosten. Op de volgende pagina maken wij duidelijk waar het geld dat je betaalt voor gebruikt wordt.

Wat gaat jou vrijwilligerswerk Afrika kosten?Welke kosten betaal je bij Ontmoet Afrika?

• Deelnamekosten: €295,-
• Periodieke kosten: €22,50 per dag (*)

Naar keuze:
• Mentorkosten (bij stage): €12,50 per week (optioneel)
• Ophaalservice*: €50,-

In de bijdragen zit inbegrepen:

  • Kost en inwoning (eigen kamer met bed) bij je gastgezin.
  • Vaste contactpersoon in Nederland bij wie je altijd terecht kan met vragen (per email of telefonisch).
  • Informatiepakket met inhoudelijke informatie over de cultuur en gewoonten in Afrika.
  • Uitgebreide praktische informatie over voorbereidingen, visum, geld, reis, enz.
  • Oriëntatie in Afrika voordat je met je vrijwilligerswerk/stage begint.
  • Hulp en begeleiding in Afrika; opvang en assistentie o.a. bij ziekte, visa-verlengingen en andere vragen of problemen.
  • (*) De periodieke kosten worden na 3 maanden verlaagd. Zie hiervoor de pagina besteding reiskosten.

De kosten voor de vliegreis, binnenlandse reizen (in Ghana/Malawi), het visum, een verzekering, vaccinaties en zakgeld zijn voor eigen rekening en zijn afhankelijk van de maatschappijen die je kiest en je verdere persoonlijke behoeften. Je kunt de totale reiskosten raadplegen om een totale schatting te maken van het benodigde bedrag voor je reis.

* In de ophaalservice Ghana zit inbegrepen: opgehaald worden vanaf vliegveld Accra. Daarnaast: twee overnachtingen, ontbijt en avondeten gedurende de eerste dagen en transportkosten binnen Accra. Ook gaat onze partner samen met jou een simkaartje kopen, geld wisselen, een busticket voor de volgende dag en laat ze je Accra zien.
* In de ophaalservice Malawi zit inbegrepen: opgehaald worden vanaf het vliegveld in Lilongwe, regelen praktische zaken (geld, telefoon). Dit bedrag is voor Malawi min of meer indicatief omdat het vooraf niet te bepalen is of er een overnachting in Lilongwe benodigd is. Als er ook een bezoek aan het NMC (verpleegkundigen en vroedvrouwen) benodigd is, dan kan dit zelfs 2 overnachtingen betekenen. Reserveer hiervoor in ieder geval €50.

Bekijk onze uitdagende projecten

Onze visie is dat mensen die met een open blik naar Afrika gaan, echt in contact kunnen komen met de mensen. Daar leer je van, dat geeft inspiratie, en dat leidt tot betrokkenheid. Dat spreekt ons meer aan dan naar het buitenland te gaan met het idee de mensen daar te vertellen hoe het volgens ons moet. Met deze instelling is de kans, dat je vrijwilligerswerk of stage duurzaam is, het grootst.