Home » Duurzaam vrijwilligerswerk met Ontmoet Afrika

Duurzaam vrijwilligerswerk met Ontmoet Afrika

Op deze pagina leggen we uit, waarom je voor Ontmoet Afrika kiest als je in Afrika duurzaam vrijwilligerswerk wilt gaan doen of stage wilt gaan lopen.

Jarenlange ervaring 

Ontmoet Afrika bestaat sinds 2004 en heeft dus jarenlange ervaring. We kennen Afrika, Ghana en de cultuur uitstekend.

Persoonlijke organisatie & maatwerk

Wij zijn een kleine en persoonlijke organisatie en bieden maatwerk. Wij vinden het belangrijk om je te leren kennen voordat je weg gaat, zodat we je zo goed mogelijk kunnen matchen aan een opdracht die bij jou past. In een persoonlijk gesprek bekijken we welk duurzaam vrijwilligerswerk of stageproject in Afrika aansluit bij je wensen, opleiding, ervaring en beschikbaarheid. In Nederland heb je een vaste contactpersoon bij wie je altijd terechtkunt met vragen; zowel voor je vertrek als tijdens je verblijf in Afrika.

Waarom kiezen voor Ontmoet Afrika?

Duurzaam vrijwilligerswerk vanuit de lokale behoeften

Duurzaamheid is een van de speerpunten van Ontmoet Afrika. Wij werken nauw samen met onze partnerorganisatie Live Now Foundation in Ghana en initiëren daar zelf nieuwe programma’s en projecten. We kennen elkaar al jaren en hebben goede en nauwe banden. Na je verblijf vragen we je om een verslag te maken van je werkzaamheden met daarin tips voor je opvolger. Op die manier wordt er voortgeborduurd op eerdere ervaringen en resultaten.

Goede begeleiding & voorbereiding

Ontmoet Afrika zorgt ervoor dat je goed voorbereid op weg gaat. Wij geven je alle informatie die je nodig hebt op praktisch en op cultureel gebied. We zorgen ervoor, dat je degelijk wordt voorbereid voorafgaand aan je vertrek, zowel praktisch alsook met veel aandacht voor alle interculturele aspecten en de duurzaamheid en verantwoording van je verblijf in Afrika.
In Ghana zelf word je begeleid door de mensen van Live Now Foundation. Zij zijn er voor je begeleiding ter plekke en staan altijd voor je klaar.

Transparant & reële prijzen

Wij zijn een sociale onderneming die de overheadkosten in Nederland zo laag mogelijk houdt. Daarom is duurzaam vrijwilligerswerk of stage via Ontmoet Afrika goedkoop in vergelijking met grote of commerciële organisaties. We zijn bovendien zeer transparant over waar het geld precies naartoe gaat als je via ons weggaat. Een groot deel van het geld gaat namelijk naar Ghana: naar de partnerorganisatie daar en naar je gastgezin.

Bekijk onze uitdagende projecten

Onze visie is dat mensen die met een open blik naar Afrika gaan, echt in contact kunnen komen met de mensen. Daar leer je van, dat geeft inspiratie, en dat leidt tot betrokkenheid. Dat spreekt ons meer aan dan naar het buitenland te gaan met het idee de mensen daar te vertellen hoe het volgens ons moet. Met deze instelling is de kans, dat je vrijwilligerswerk of stage duurzaam is, het grootst.