Home » Vrijwilligerswerk Afrika

Vrijwilligerswerk Afrika

Vrijwilligerswerk Afrika via Ontmoet Afrika: persoonlijk, duurzaam en betaalbaar!Vrijwilligerswerk in Afrika via Ontmoet Afrika betekent dat je meewerkt bij de programma’s en projecten van Live Now Foundation in het zuiden van Ghana.

Het past binnen onze doelstelling dat je tijdens je vrijwilligerswerk meedraait binnen het Afrikaanse systeem met Afrikaanse collega’s. We vinden het belangrijk dat je in een relatief veilig land vrijwilligerswerk doet. Zo leer je van binnenuit de Afrikaanse manier van werken en denken kennen. Zo sta je midden in de Afrikaanse samenleving.

Vrijwilligerswerk Afrika: waarom naar Ghana?

Het platteland van Ghana is een veilig gebied, zowel voor het doen van vrijwilligerswerk als om rond te reizen.

Ghana is één van de meest vriendelijke en meest toegankelijke landen voor vrijwilligerswerk in Afrika. Je kunt je vrij bewegen, zowel lopend, op de fiets of met openbaar vervoer. Ook als jonge vrouw alleen. Bovendien spreken alle geschoolde mensen Engels. In de dorpen is de traditionele cultuur  nog springlevend.  De traditionele geneeskunde en godsdienst worden nog volop beoefend en feesten en rituelen worden begeleid door de ’talking drum’.

Verblijf, kosten, aanmelding en voorwaarden voor vrijwilligerswerk in Afrika via Ontmoet Afrika

Onze stagiairs verblijven in Tinkong (80 kilometer noordelijk van Accra) in het gastenverblijfhuis van Live Now Foundation en/of bij geselecteerde gastgezinnen in het dorp, Tinkong. In ons kostenmodel is sprake van drie kostenposten. Je betaalt voor bemiddeling vanuit Nederland. Je betaalt voor de begeleiding door de lokale partner. Tot slot krijgt het gastgezin (of de stichting als je in het Live Now-verblijfhuis verblijft) een dagelijks bedrag voor je verblijf en je maaltijden. Bij de aanmeldprocedure tref je aparte informatie over de voorwaarden die gelden als je deelnemer wordt bij Ontmoet Afrika.
Voor verdere informatie over je verblijf, de kosten, aanmeldingsprocedure en voorwaarden: zie desbetreffende pagina’s op deze website.

Enkele quotes van eerdere vrijwilligers:

  • Ik herinner mij vooral de geweldige, lieve, warme mensen. In het begin enorm veel frustraties: kom je aan met je Nederlandse mentaliteit, je to-do-lijstjes, je afspraken, on-time-management, en je gaat weg in een team dat werkt. Je weet hoe het werkt en hebt je eraan aangepast!
  • Ik heb nog geen seconde spijt gehad dat ik dit heb gedaan. Het is nu een jaar geleden en ik denk er nog elke dag aan. Mijn doelstelling is helemaal bereikt.

Bekijk onze uitdagende projecten

Onze visie is dat mensen die met een open blik naar Afrika gaan, echt in contact kunnen komen met de mensen. Daar leer je van, dat geeft inspiratie, en dat leidt tot betrokkenheid. Dat spreekt ons meer aan dan naar het buitenland te gaan met het idee de mensen daar te vertellen hoe het volgens ons moet. Met deze instelling is de kans, dat je vrijwilligerswerk of stage duurzaam is, het grootst.