Home » Stage of afstudeeronderzoek

Stage of afstudeeronderzoek

Buitenlandse stage afrika; bijv als verloskundestudent op de verloskamers in een ziekenhuis in Malawi

Ontmoet Afrika biedt je een authentieke en op gelijkwaardigheid gebaseerde ervaring met een buitenlandse stage. Door een stage in het buitenland leer je samen te werken met mensen in een andere cultuur en omgeving. Waar gaat het om? Het stimuleren van contact, kennis en begrip tussen mensen met verschillende culturele achtergronden. Daarnaast natuurlijk: je inhoudelijke stageopdracht voor je stage in het buitenland. Dit geeft je inspiratie en betrokkenheid. Zo leidt het tot het meer begrip en minder vooroordelen en discriminatie.

Stageopdrachten op WO-, HBO- en MBO-niveau

Samen met Live Now Foundation bieden we vele mogelijkheden voor een buitenlandse stage of internationale afstudeerstage. Er zijn stages op WO-, HBO- en MBO-niveau. We hebben voldoende eigen suggesties, gerelateerd aan onze projecten en programma’s, maar bieden daarnaast veel gelegenheid voor het specifiek maatwerk.

Het zijn opdrachten op de volgende gebieden:

 • ondernemerschap, economie, management, marketing
 • communicatie, media, ICT
 • techniek, logistiek, tuinbouw,
 • gezondheidszorg
 • voorlichting, gezondheid, voeding
 • onderwijs, pedagogiek, psychologie
 • sociaal werk, jongerenbegeleiding, gehandicaptenzorg
 • sport
 • creativiteit

Verblijf, kosten, aanmelding en voorwaarden voor buitenlandse stage via Ontmoet Afrika

Onze stagiairs verblijven bij door onze partners in Ghana en Malawi geselecteerde gastgezinnen. In ons kostenmodel voor een internationale afstudeerstage en buitenlandse stage is sprake van drie kostenposten. Je betaalt voor bemiddeling vanuit Nederland. Je betaalt voor de begeleiding door de lokale partner. Tot slot krijgt het gastgezin (of de stichting, indien je verblijft in het Live Now-huis) een dagelijks bedrag voor je verblijf en je maaltijden. Bij de aanmeldprocedure tref je aparte informatie over de voorwaarden die gelden als je deelnemer wordt bij Ontmoet Afrika.

Voor verdere informatie over je verblijf, de kosten, aanmeldingsprocedure en voorwaarden voor stage lopen in het buitenland: zie desbetreffende pagina’s op deze website.

Buitenlandse stage ervaringen van studenten:

 • Voor mijn buitenlandstage heb ik heb interviews gedaan met meisjes over hun relaties, seksualiteit en tienerzwangerschap. Het is allemaal goed gelukt, maar in Nederland zou ik waarschijnlijk ergens een rustige kamer krijgen. Ook zouden er duidelijke afspraken gemaakt worden over wanneer met wie een interview gehouden wordt. In Ghana ging dat natuurlijk anders. Afspraken maken is moeilijk en het bleek lastig te zijn om een stille plek te vinden voor de interviews. We hebben onder andere interviews gedaan in dorpjes. Daar zaten we op de grond tussen de varkens en geiten en bij rustige hotels, dus uiteindelijk is het prima gelukt! Verder was de begeleiding goed. Iedere week hadden we een meeting met alle mensen die meewerkten aan het onderzoek. Daar werd besproken hoe het ging.
 • Mijn ervaring met een afstudeeropdracht buitenland via Ontmoet Afrika: Super mensen, erg vriendelijk en bovenal erg behulpzaam bij mijn thesis. Niets was te veel gevraagd en werd met veel plezier bij mijn buitenlandstage geholpen. Ook buiten het werk om heb ik veel contact gehad met één van mijn collega’s. Het was erg leuk om zo nieuwe vrienden te maken en stage in Afrika te lopen.

Bekijk onze uitdagende projecten

Onze visie is dat mensen die met een open blik naar Afrika gaan, echt in contact kunnen komen met de mensen. Daar leer je van, dat geeft inspiratie, en dat leidt tot betrokkenheid. Dat spreekt ons meer aan dan naar het buitenland te gaan met het idee de mensen daar te vertellen hoe het volgens ons moet. Met deze instelling is de kans, dat je vrijwilligerswerk of stage duurzaam is, het grootst.