Home » Live Now Foundation

Live Now Foundation

SAMEN MET ONZE VRIJWILLIGERS ZETTEN WIJ ONS IN VOOR DE VERBETERING VAN DE LEVENSOMSTANDIGHEDEN VAN DE MINDER GEPRIVILEGIEERDEN IN TINKONG, GHANA.

Live Now Foundation is Ontmoet Afrika’s focusprogramma – een ideale plek voor een brede oriëntatie op interculturele samenwerking op álle denkbare terreinen.

Live Now Foundation heeft haar basis in Tinkong, ongeveer 60 kilometer ten noorden van Accra, de hoofdstad van Ghana. Tinkong is een klein dorp aan de weg van Accra naar Koforidua, de hoofdstad van de regio Oost-Ghana. Samen met de gemeenschap van Tinkong ontwikkelt Live Now Foundation projecten met als doel de levensstandaard van de mensen in het dorp te verbeteren.

Live Now Foundation is in 2010 gestart met projectontwikkeling in Tinkong. In 2013 is de eigen gezondheidskliniek voor dagbehandeling geopend en in 2016 het mortuarium. Live Now Foundation ondersteunt tevens het onderwijs op de zeven scholen in Tinkong.

In 2019 is de Live Now – school gebouwd, het ‘ICT & Vocational / Technical Training Center’. Het richt zich voornamelijk op beroepsonderwijs. Vooral daaraan is een groot gebrek in Tinkong en omgeving. Veel kinderen gaan na Junior High School (tot 15, 16 jaar) niet meer naar school, zonder een vak te hebben geleerd.

Sinds 2021 zijn in de Live Now – school de volgende organisaties/projecten aanwezig:
* Computer class
* Hairdressing & make-up class (kapperschool)
* Sewing class (naaischool)
* Dagopvang voor kinderen met een beperking (day care)

Vanaf 2021 bouwt Live Now Foundation aan een grote tuin voor de eigen voedselvoorziening en wordt geëxperimenteerd met kleinschalige landbouwprojecten, zoals paddenstoelen, bijenteelt en reuzenslakken.

Sinds 2022 is de gezondheidskliniek gesloten en werken we samen met de overheidskliniek aan de andere kant van het dorp. Het gebouw van de kliniek is omgebouwd tot de Live Now Football Academy en huisvest 40 jongens, waaronder de spelers van ons eigen Live Now-voetbalteam, dat speelt in de Eastern Region-competition. In onze eigen Football Academy zoeken we naar voetbaltalent. Bovendien brengen deze jongens sport en voetbal naar de jeugd en scholen van Tinkong.

Live Now Foundation biedt prachtige mogelijkheden voor vrijwilligers en stagiairs uit Europa om mee te komen helpen, om mee te werken aan duurzame ontwikkeling.

Live Now Foundation: video’s en presentaties:

Bekijk onze uitdagende projecten

Onze visie is dat mensen die met een open blik naar Afrika gaan, echt in contact kunnen komen met de mensen. Daar leer je van, dat geeft inspiratie, en dat leidt tot betrokkenheid. Dat spreekt ons meer aan dan naar het buitenland te gaan met het idee de mensen daar te vertellen hoe het volgens ons moet. Met deze instelling is de kans, dat je vrijwilligerswerk of stage duurzaam is, het grootst.