Home » Hoeveel kost je reis? » Reiskosten vrijwilligerswerk

Reiskosten vrijwilligerswerk

Om een overzicht van je reiskosten vrijwilligerswerk of stage te kunnen maken met het totale kostenplaatje bij vrijwilligerswerk in het buitenland, hebben we onderstaand schema voor je gemaakt.

Deelnamekosten €395,-
Verblijfs- en organisatiekosten tijdens vrijwilligerswerk of stage in het buitenland, pick-up van vliegveld en indien stage; vergoeding aan mentor Organisatiekosten en verblijf bij gastgezin, inclusief maaltijden: €22,50 per dag

Airport pick-up & introductie: €60

Bij stage: mentorkosten: €12,50 per week, ter plekke te betalen.

Vliegticket €500 à €1000 (afhankelijk van maatschappij en vertrekmaand).
Vaccinaties, GGD-consulten, medicijnen, verbandsetje, DEET. Ca. €250+ €12 per maand voor malariatabletten (als je een aanvullende verzekering hebt worden deze kosten mogelijk vergoed).
Reisverzekering met vrijwilligerswerk of stage dekking Vanaf €37 per maand (bijv. special ISIS via Joho).
Visum Ghana

Je kunt het allemaal zelf regelen, online en met afspraken bij de ambassade in Den Haag, maar dit is risicovol en heel erg tijdrovend (en vaak frustrerend).
Neem je een visumbureau in de arm, dan bespaar je je veel van deze frustratie.

Consulaire kosten: €60 voor 60 dagen, daarna ca. €20 per maand (te verlengen in Ghana). Bij een verblijf van 3 maanden of langer is een tijdelijke verblijfsvergunning verplicht. De kosten hiervoor zijn ca. €100.

Kosten visumbureau: €200 tot €250.

Zakgeld (lokaal vervoer, huur fiets, horeca, visumverlenging, korte reisjes) tijdens periode vrijwilligerswerk of stage in het buitenland Ca. €50 – €100 per week.
Aanschaf/huur fiets Ghana Ca. €50 of ca. 12,50 per maand.
Rondreizen in Ghana Ca. €200 – €250 per week.Reiskosten vrijwilligerswerk buitenland; verblijven bij een gastgezin in Afrika tijdens je vrijwilligerswerk of stage is goedkoop en gezellig!
Voor verpleegkundigen (of in opleiding): toestemming van de Nursery & Midwivery Council (NMC) – aanvraagprocedure  Ca. €100 – €150

 

Bekijk onze uitdagende projecten

Onze visie is dat mensen die met een open blik naar Afrika gaan, echt in contact kunnen komen met de mensen. Daar leer je van, dat geeft inspiratie, en dat leidt tot betrokkenheid. Dat spreekt ons meer aan dan naar het buitenland te gaan met het idee de mensen daar te vertellen hoe het volgens ons moet. Met deze instelling is de kans, dat je vrijwilligerswerk of stage duurzaam is, het grootst.