Home » Nieuws » Asomdwee Fie : een centrum voor kinderen met een beperking Busua

Asomdwee Fie : een centrum voor kinderen met een beperking Busua

We hebben eerder eens aandacht besteed aan de nieuwe speelplaats die op initiatief van en met ondersteuning door een stagiair van Ontmoet Afrika (in 2017) is gerealiseerd. Sarah Pols had toen in Nederland middelen verzameld om de speeltuin bij de school in Busua opnieuw op te bouwen.
Sarah stuurde Ontmoet Afrika deze week weer bericht: ze is nu samen met twee vriendinnen aan het werk om een centrum voor kinderen met een beperking in Busua op te zetten. Lees hieronder over het nieuwe project, genaamd Asomdwee Fie.


“Ik heb inmiddels 2 jaar geleden via jullie een geweldige stage op de school in Busua, Ghana gelopen. Toen ik in september 2018 samen met twee vriendinnen terugging om te kijken hoe de school en het speelplein erbij stond, kwamen wij op een nieuw idee.
De kinderen met een beperking (lichamelijk of verstandelijk) die in dit kleine dorpje wonen gaan niet naar school. De kinderen lopen grotendeels naakt door het dorp en krijgen alleen voedsel als ze dit aangeven nodig te hebben. Dit ging ons zodanig aan het hart dat we samen met drie lokale mannen een nieuw project hebben opgezet: Asomdwee Fie – Peace Home.
In het kort: dit wordt een centrum waar kinderen met een beperking dagelijks worden verwelkomd en beziggehouden. Shalu Wahlers, een goede vriendin van mij sinds de middelbare school, heeft onder de naam van de Lisette Vroege Stichting (van haar familie) een stuk land gekocht waarop er een huis gebouwd zal worden. Komende december gaan wij terug om het huis van de grond te krijgen en in samenwerking met de lokale bevolking de kinderen dagelijkse opvang te bieden. Mijn passie voor educatie zal ik hierin benutten. Zo zal Shalu haar pedagogische – en Holly haar verpleegkundige kennis en vaardigheden benutten.
Natuurlijk is er een hoop geld nodig voor dit project. Er is een doel van ongeveer €15.000 opgesteld. De eerste fundraise die we hebben georganiseerd zal op donderdag 5 september plaatsvinden in Coffee@7 van 17:00 tot 20:00 in Rijswijk. Alle opbrengst zal naar het project gaan. Een ticket kost €20,- en de wijn, hapjes en live muziek zijn daarbij inbegrepen. Er zullen ook veilingen plaatsvinden en er worden Ghanese producten verkocht. Jullie zijn allemaal van harte welkom!
Hieronder onze website waarop veel informatie te vinden is, je een vrije donatie kunt doen en waar de tickets voor de proeverij gekocht kunnen worden.
Jullie kunnen ons ook op facebook en instagram volgen onder de naam Asomdwee Fie (Peace Home in het Ghanees).”

Bekijk onze uitdagende projecten

Onze visie is dat mensen die met een open blik naar Afrika gaan, echt in contact kunnen komen met de mensen. Daar leer je van, dat geeft inspiratie, en dat leidt tot betrokkenheid. Dat spreekt ons meer aan dan naar het buitenland te gaan met het idee de mensen daar te vertellen hoe het volgens ons moet. Met deze instelling is de kans, dat je vrijwilligerswerk of stage duurzaam is, het grootst.