Home » Nieuws » Sarah realiseert splinternieuwe speelplaats in Busua

Sarah realiseert splinternieuwe speelplaats in Busua

Na mijn stage via Ontmoet Afrika vorig jaar op de Methodist Primary School in Busua heeft Ebenezer, mijn begeleider van de organisatie Black Star Development mij gevraagd hem te helpen met een fundraising voor het vernieuwen van het schoolplein. Toen hij een offerte had opgesteld en het plan er was, ben ik op Facebook een fundraise gestart. Binnen een week of drie had ik al €1000 bij elkaar. Dit zou genoeg zijn voor twee nieuwe glijbanen, vier schommels en een vernieuwing van het draaimolentje. Ik heb het geld vervolgens naar Black Star Development overgemaakt en gezegd dat ik in september zou komen kijken naar het resultaat. 
Toen ik daar in september kwam was alles klaar, met een hek eromheen zodat de geiten de materialen niet kapot kunnen maken. Het hek hebben we vervolgens samen met een aantal kinderen in dezelfde kleur als de school geverfd, geel en blauw. 
Na een week hebben we de sleutel van het hek overhandigd aan de leraren en vond de opening van het nieuwe schoolplein plaats. Geweldig om alle kinderen zo enthousiast en dankbaar te zien!

Helaas kunnen niet alle kinderen tegelijk op het schoolplein en zal er dus een beetje afwisseling tussen de klassen moeten plaatsvinden. 
Ook heb ik veel Engelse kinderboeken en veel sportmateriaal meegenomen. Iedere klas heeft nu een voetbal, ik heb twee baskets achtergelaten en twee basketballen, springelastieken etc. 
Ik ben inmiddels alweer bezig met het volgende project. Waarschijnlijk willen we een basketbalveldje aanleggen bij de school. Het voelt zo goed om zo direct verbeteringen te kunnen aanbrengen. Ik ga ook zeker zo snel mogelijk weer terug!

Filmpje zien? Klik dan hier!!


Groetjes, Sarah

Bekijk onze uitdagende projecten

Onze visie is dat mensen die met een open blik naar Afrika gaan, echt in contact kunnen komen met de mensen. Daar leer je van, dat geeft inspiratie, en dat leidt tot betrokkenheid. Dat spreekt ons meer aan dan naar het buitenland te gaan met het idee de mensen daar te vertellen hoe het volgens ons moet. Met deze instelling is de kans, dat je vrijwilligerswerk of stage duurzaam is, het grootst.