Home » Nieuws » Weer op pad naar Tinkong!

Weer op pad naar Tinkong!

Woensdag vertrek ik weer naar Tinkong, naar Live Now Foundation.

De laatste maand heeft Nicolas, onze tuinman, samen met Roel, stagiair van de Hogeschool Arnhem-Nijmegen, gewerkt aan een projectplan voor de opzet van een ‘chicken farm’. Voor de eigen voedselvoorziening worden er megaveel eieren gekocht, wekelijks, nee… dagelijks. Nu gaan we zelf aan de eieren-productie werken. Overigens niet alleen voor de eieren, maar ook als nieuwe poot aan onze eigen ‘farming’, ondersteunend aan onze ontwikkeldoelstelling: de landbouw weer aantrekkelijk maken voor de jeugd in Tinkong.
We gaan meer uitbreiding zoeken.

Zo waren we al begonnen met het ‘mushroom farm’ project: zelf oesterzwammen kweken. In het najaar van 2023 hebben we een groep boeren bijeengebracht om met dit project te beginnen. De bouw van de ‘farm’ zelf was goed onderweg toen er zware regens kwamen, er veel wegspoelde en het budget op raakte. We gaan dit nu weer opstarten. En daarnaast zelf op onze eigen compound met de oesterzwammen een start maken.
Daarnaast is het begin gemaakt met de bijenkorven en de reuzenslakken. Heel benieuwd hoe het er nu voor staat. De komende weken gaan we er weer een flinke slinger aan geven.

Live Now Foundation en haar vrijwilligers en stagiairs dragen ook bij aan allerhande kleine community projecten in Tinkong en omgeving. Hoe staat het met de bouw van de ‘sick bay’ op de Compassionate Kids School? Hoe gaat het met de palmolie-fabriek van Beauty? We gaan de First Aid Kits voor alle scholen in Tinkong, een project van Amsterdamse verpleegkunde-studenten, goed volgen; ze moeten volledig en accuraat blijven. Er is ook weer veel bijgedragen aan de middelen voor de voetballers in onze voetbalacademie. En tuinman Nicolas heeft een motortje tot zijn beschikking, ook een geweldige donatie uit Nederland!
Marijke en Floor, ook verpleegkundestudenten, nu nog in Tinkong, hebben het plan opgevat om reanimatiepoppen ter beschikking te stellen aan de ziekenhuizen, waar zij een deel van hun stage hebben gevolgd.

Deze winter en dit voorjaar hebben studenten en vrijwilligers weer hun thuis gevonden in Tinkong. Sommigen daarvan waren er al toen ik in februari in Tinkong was; ze gaan binnenkort weer terug naar Nederland.

Nou ja, duidelijk dus, dat ik er weer heel veel zin in heb! Nog een paar daagjes…

Nicolas met z’n motor!

Justice, hoofd van de Junior High School ontvangt z’n First Aid Kit

 

 

 

 

 

 

 

In Tinkong

De palm oil factory van Beauty

Bekijk onze uitdagende projecten

Onze visie is dat mensen die met een open blik naar Afrika gaan, echt in contact kunnen komen met de mensen. Daar leer je van, dat geeft inspiratie, en dat leidt tot betrokkenheid. Dat spreekt ons meer aan dan naar het buitenland te gaan met het idee de mensen daar te vertellen hoe het volgens ons moet. Met deze instelling is de kans, dat je vrijwilligerswerk of stage duurzaam is, het grootst.