Home » Nieuws » Partnerbezoeken en ontwikkeling in Malawi

Partnerbezoeken en ontwikkeling in Malawi

Eind juni is Ontmoet Afrika’s Nikki de Jong naar Malawi vertrokken voor een reis van 6 weken. Ze bezoekt de partners in Malawi en gaat daarnaast bij potentiële nieuwe partners langs. 

Nikki is eerst doorgereisd naar het noorden van Malawi om onze partners in Lusangazi en Muzambazi op te zoeken. We vinden het belangrijk, regelmatig contact te hebben met onze partners. Regelmatig ‘face to face’-contact is essentieel om goed met elkaar te kunnen samenwerken. Bovendien kunnen we de verschillende opdrachten en projecten met eigen ogen bekijken en de beschrijvingen verbeteren.
Daarnaast willen we onze vrijwilligers goed kunnen schetsen, in welke wereld ze een bijzondere tijd van hun leven gaan doorbrengen. Ontmoet Afrika wil graag ervaringen zo goed mogelijk ‘deelbaar’ maken.

Nikki is daarna doorgereisd naar Rumphi en gaat de komende weken zuidelijker in Malawi haar reis voortzetten.
In november is Ghana weer aan de beurt voor ons ‘werkbezoek’ en in februari 2018 beoogt Ontmoet Afrika te starten met enige projecten in Tanzania.

Bekijk onze uitdagende projecten

Onze visie is dat mensen die met een open blik naar Afrika gaan, echt in contact kunnen komen met de mensen. Daar leer je van, dat geeft inspiratie, en dat leidt tot betrokkenheid. Dat spreekt ons meer aan dan naar het buitenland te gaan met het idee de mensen daar te vertellen hoe het volgens ons moet. Met deze instelling is de kans, dat je vrijwilligerswerk of stage duurzaam is, het grootst.