Home » Nieuws » Ontmoet Afrika-vrijwilliger Martijn zet zich in voor vrouwengroep en….. surft!

Ontmoet Afrika-vrijwilliger Martijn zet zich in voor vrouwengroep en..... surft!

In Busua, een gemoedelijk stranddorpje in het zuidwesten van Ghana is Martijn begin deze maand aan zijn project begonnen. Hij ondersteunt een vrouwengroep bij de verbetering van hun ‘business’. Ze maken hun kleding op traditionele wijze en ze maken zeep, om te verkopen op de lokale markten. Daarnaast zijn ze druk met hun dagelijkse leven, de algemene gezondheidszorg in hun grote families met veel kinderen. Martijn leert ze hoe ze beter met hun middelen kunnen omgaan, hoe te budgetteren, hoe te sparen, etc.
Martijn heeft inmiddels al heel wat workshops gedaan met de ‘Busua Womengroup’. “In het begin was het vooral nog een beetje aftasten, maar inmiddels begin ik een aardige band met ze op te bouwen en gaan de lessen erg soepel. Ebenezer (van onze partner Black Star Development) begeleidt me echt top en ook in het gastgezin verloopt alles heel goed en kan ik erg met ze lachen!”

Naast zijn werk is Martijn nogal eens aan het strand te vinden. Er is een prachtig strand; de traditionele vissersbootjes varen af en aan. En, wat Martijn dus heerlijk vindt: je kunt in Busua geweldig surfen.

Martijn gaat na zijn project in Busua volgende maand door naar Tamale, waar hij in een  ziekenhuis een volgend project gaat doen.

Bekijk onze uitdagende projecten

Onze visie is dat mensen die met een open blik naar Afrika gaan, echt in contact kunnen komen met de mensen. Daar leer je van, dat geeft inspiratie, en dat leidt tot betrokkenheid. Dat spreekt ons meer aan dan naar het buitenland te gaan met het idee de mensen daar te vertellen hoe het volgens ons moet. Met deze instelling is de kans, dat je vrijwilligerswerk of stage duurzaam is, het grootst.