Home » Nieuws » Ontmoet Afrika op de Buitenlandbeurs 2021

Ontmoet Afrika op de Buitenlandbeurs 2021

Op 26 en 27 november vond in de Jaarbeurs in Utrecht de Buitenlandbeurs plaats. Onderwijsinstellingen, reisbedrijven en vrijwilligerswerkorganisaties presenteerden zich aan veelal jong publiek, dat zich richt op een periode in het buitenland, voor, tijdens of na een opleiding te hebben gevolgd of afgerond.

Ontmoet Afrika deelde een stand op vrijdag 26 november met Vereniging Volunteer Correct. Kijk via deze link naar een clipje om een indruk te krijgen van de beurs.

De verwachtingen waren niet hoog gespannen: er was net sprake van nieuwe coronabeperkingen. Zouden de bezoekers wel komen? Enerzijds de zorg rondom: kán is straks wel naar het buitenland? Anderzijds: zo’n beurs is ook een soort van samenscholing…

De praktijk was anders: het was erg druk op de beurs en we kregen goed in de gaten, hoezeer veel mensen, jongeren, erg uitkijken naar een verblijf in het buitenland.

Voorlopig is het nog afwachten. Het lijkt er meer op, dat iedereen uitkijkt naar mogelijkheden voor ‘straks’. Dan is het bezoeken van zo’n beurs ook al een ‘opwarmertje’. We hopen dat er in 2022 weer meer veilige ruimte gaat komen voor een bijzondere buitenlandervaring.

Achter deze links de mooie folders die veel zijn afgenomen bij de beurs. Eentje van Ontmoet Afrika zelf. En eentje van Live Now Foundation, de vertrouwde partner van Ontmoet Afrika in Tinkong, in het Zuiden van Ghana.

Bekijk onze uitdagende projecten

Onze visie is dat mensen die met een open blik naar Afrika gaan, echt in contact kunnen komen met de mensen. Daar leer je van, dat geeft inspiratie, en dat leidt tot betrokkenheid. Dat spreekt ons meer aan dan naar het buitenland te gaan met het idee de mensen daar te vertellen hoe het volgens ons moet. Met deze instelling is de kans, dat je vrijwilligerswerk of stage duurzaam is, het grootst.