Home » Nieuws » Ontmoet Afrika op bezoek bij de partners in Ghana

Ontmoet Afrika op bezoek bij de partners in Ghana

Op 29 oktober ben ik vertrokken naar Ghana om in ruim 4 weken tijd alle Ontmoet Afrika-partners weer op te zoeken voor het onderhouden van onze warme relaties en met elkaar te praten over de ontwikkelingen en  de projecten en opdrachten zoals we deze samen mogelijk maken voor vrijwilligers en stagiairs.

Hieronder hoe het tot dusver gaat.

  • Op 29 oktober kwam ik samen met Albert van Beek aan in Accra. Samen met hem ben ik naar Tinkong in de Eastern Regio gereisd, naar de Live Now Foundation. Dat is het community project, dat Albert zelf is gestart een jaar of 10 geleden. Inmiddels staat daar een klein ziekenhuis, een mortuarium en is het IT-trainingscentrum bijna klaar.
  • Tijdens mijn bezoek waren ook 19 scholieren van Ichthus College uit Kampen aanwezig. Dit is een groepsreis die Ontmoet Afrika samen met een vroegere vrijwilliger, Angelique, die lesgeeft op deze school, heeft georganiseerd. Ze hebben een prachtige tijd gehad in Tinkong.
  • Op 2 november zijn we met z’n drieën naar Kumasi gereisd, met de auto van Live Now Foundation. Henry, Albert’s manager in Tinkong, ging ook mee. Het doel: het microfinancieringsproject van KITA (Kumasi Institute for Tropical Agriculture) nader bekijken. We willen namelijk ditzelfde programma ook in Tinkong opstarten.Momenteel is Pauline, een vrijwilliger van Ontmoet Afrika, bij KITA met de programma aan het werk.
    We krijgen een goede indruk van het project en ik praat ook goed bij met Samuel, de director van KITA over de samenwerking met Ontmoet Afrika.
  • Op 5 november rijden we naar Busua, aan de kust westelijk van Takoradi. Pauline gaat ook met ons mee. Dit worden dagen voor verpozing aan het strand en in het gezellige authentiek-Afrikaanse dorpje Busua en gesprekken met Ebenezer, onze partner in Busua, eigenaar van de kleine NGO genaamd Black  Star Development. En we ontmoeten tevens ook Joost, die als stagiair via Ontmoet Afrika hier momenteel aan het werk is als coach van het dorpsvoetbalteam.

 

 

 

  • Op 8 november neem ik afscheid van Albert, Henry, Joost en Pauline en neem het vliegtuig vanaf Takoradi naar Tamale. De eerste keer voor mij dat ik een binnenlandse vlucht neem; het scheelt me wel een hele dag reizen. En zo kom ik aan bij Meet Africa Tamale, gerund door Namaawu, de oudste partner van Ontmoet Afrika. Hier in Tamale is het in 2005 met Ontmoet Afrika begonnen.

 

 

 

 

 

Het is fijn om weer bij Namaawu te zijn. Ik heb hier nu drie dagen gehad en de gesprekken gevoerd met het netwerk hier. Vanmiddag zit ik in de bus naar Karimenga om bij het Greenhouse Ibrahim te ontmoeten. Ik heb er zin in.

Daarna staat op de planing: 3 dagen Bolgatanga, dan via Tamale naar de Volta-regio voor een bezoek aan de Green Gold-farm en daarna naar Wli aan de grens met Togo, voor een bezoek aan onze partner Narema.Daarna start m’n laatste week die goeddeels weer in en om Accra zal zijn, voor een bezoek aan ISEES en Jolinaiko. En, tot slot, aan onze ontvangst-host in Accra, Victoria.

Over enige weken weer nader bericht als m’n reis op z’n einde loopt.

(Niko Winkel, Tamale 11 november 2019)

Bekijk onze uitdagende projecten

Onze visie is dat mensen die met een open blik naar Afrika gaan, echt in contact kunnen komen met de mensen. Daar leer je van, dat geeft inspiratie, en dat leidt tot betrokkenheid. Dat spreekt ons meer aan dan naar het buitenland te gaan met het idee de mensen daar te vertellen hoe het volgens ons moet. Met deze instelling is de kans, dat je vrijwilligerswerk of stage duurzaam is, het grootst.