Home » Nieuws » Ontmoet Afrika – Nieuwsbrief Februari 2022

Ontmoet Afrika - Nieuwsbrief Februari 2022

Bij aanvang van het nieuwe jaar zijn er gelukkig weer vrijwilligers en stagiairs die het aandurven om naar Afrika te reizen voor een vrijwilligerswerkproject of een stage. Juist bij de ziekenhuizen waarmee Ontmoet Afrika samenwerkt in Mzuzu en Mzambazi in het noorden van Malawi waren in maart 2020 verpleegkunde-stagiairs aan het werk. Ze moesten halsoverkop naar huis bij de uitbraak van de coronapaniek.
In de laatste week van januari 2022 ben ik zelf weer op bezoek geweest in Mzuzu, Mzambazi en tevens in Ekwendeni, 25 kilometer ten noordwesten van Mzuzu. De ziekenhuizen ontvangen heel graag weer stagiairs en gediplomeerd verpleegkundigen, die een tijdje mee willen draaien in het ziekenhuis. De warme relaties tussen Ontmoet Afrika en de ziekenhuizen zijn weer bekrachtigd.
Dit voorjaar ontvangen de ziekenhuizen 8 stagiairs via Ontmoet Afrika. Ze kijken reikhalzend uit naar een authentieke Afrika-ervaring in ’the warm heart of Africa’. Malawi draagt deze erenaam niet vanwege hoge temperatuur of zo – het kan in de hooglanden zelfs fris zijn ’s nachts – maar vanwege de warme natuur van de bevolking. Het was heerlijk om er weer te zijn!

Lees verder in de Ontmoet Afrika-nieuwsbrief!

Bekijk onze uitdagende projecten

Onze visie is dat mensen die met een open blik naar Afrika gaan, echt in contact kunnen komen met de mensen. Daar leer je van, dat geeft inspiratie, en dat leidt tot betrokkenheid. Dat spreekt ons meer aan dan naar het buitenland te gaan met het idee de mensen daar te vertellen hoe het volgens ons moet. Met deze instelling is de kans, dat je vrijwilligerswerk of stage duurzaam is, het grootst.