Home » Nieuws » Ontmoet Afrika bezoekt potentiële nieuwe partner in Eastern Region in Ghana

Ontmoet Afrika bezoekt potentiële nieuwe partner in Eastern Region in Ghana

Namens Ontmoet Afrika is Niko Winkel de afgelopen week op bezoek geweest bij de zogenaamde Live Now Foundation in Tinkong, ongeveer 20 kilometer ten zuiden van Koforidua, de hoofdstad van de Eastern Region-provincie in Ghana.
De Live Now Foundation is opgericht op instigatie van de Nederlandse ondernemer Albert van Beek. Hij heeft gezorgd voor de fondsen voor de bouw van een kliniek en een mortuarium. Voor het komend jaar staat ook de bouw van een nieuwe school op de planning.
Live Now Foundation wil vanonder een paraplu genaamd ‘GoGhana’ realiseren, dat ook vrijwilligers en stagiairs vanuit Nederland een bijdrage kunnen leveren aan het brede ontwikkelingsproject dat Live Now in Tinkong gestalte geeft. Met de zes scholen van Tinkong is afgesproken, dat er gezamenlijk plannen worden gemaakt voor projecten, waaraan vrijwilligers een zinvolle bijdrage kunnen leveren.
De scholen in Tinkong zijn basisscholen en zogenaamde Junior High Schools, onderbouw van de middelbare school. Meer is er nog niet. Daarom wordt beoogd om vanuit Live Now Foundation te starten met de bouw van een school voor beroepsonderwijs. Daar is een grote behoefte aan in Tinkong en omgeving.
Live Now Foundation wil ontwikkeling ondersteunen op alle terreinen waarop het gewenst wordt in, door en vanuit de gemeenschap van Tinkong. Nu al zorgt Live Now Foundation voor veel werkgelegenheid en een substantiële bijdrage aan de gezondheidszorg in Tinkong en omgeving.
Extra aandacht verdient het splinternieuwe mortuarium.
Binnenkort meer informatie over Live Now Foundation op de website van Ontmoet Afrika.

Bekijk onze uitdagende projecten

Onze visie is dat mensen die met een open blik naar Afrika gaan, echt in contact kunnen komen met de mensen. Daar leer je van, dat geeft inspiratie, en dat leidt tot betrokkenheid. Dat spreekt ons meer aan dan naar het buitenland te gaan met het idee de mensen daar te vertellen hoe het volgens ons moet. Met deze instelling is de kans, dat je vrijwilligerswerk of stage duurzaam is, het grootst.