Home » Nieuws » Nieuwe partner Ontmoet Afrika in Ghana: de Live Now Foundation

Nieuwe partner Ontmoet Afrika in Ghana: de Live Now Foundation

Ontmoet Afrika heeft een nieuwe partner in Ghana. We werken nu samen met 13 verschillende partners, waarmee we nauwe banden onderhouden.
Het betreft de Live Now Foundation. Deze stichting bouwt aan verschillende projecten in het dorp Tinkong, ongeveer 80 kilometer noordelijk van Accra. De mogelijkheden voor vrijwilligers en stagiairs zijn opgenomen in de Ontmoet Afrika-portefeuille.

De Live Now Foundation is in 2010 opgericht, mede door inspanningen van een Nederlandse zakenman, op zoek naar zinvolle en duurzame investeringsmogelijkheden. In het dorp Tinkong, 80 kilometer noordelijk van Accra, worden verschillende projecten op poten gezet. In 2013 is de Live Now kliniek voor dagbehandelingen geopend. Daarnaast zijn er landbouwgronden opgekocht en worden banen in de landbouw gecreëerd. Met alle scholen in het dorp zijn relaties aangegaan om mogelijkheden voor ondersteuning te verkennen.
Recent is het Live Now mortuarium geopend.
Voor 2017 wordt gepland te beginnen aan de bouw van een middelbare school voor beroepsonderwijs.

Je kunt meer informatie over de bezigheden van Live Now Foundation vinden op haar eigen webplatform GoGhana : https://go-ghana.nl/nl/

Bekijk onze uitdagende projecten

Onze visie is dat mensen die met een open blik naar Afrika gaan, echt in contact kunnen komen met de mensen. Daar leer je van, dat geeft inspiratie, en dat leidt tot betrokkenheid. Dat spreekt ons meer aan dan naar het buitenland te gaan met het idee de mensen daar te vertellen hoe het volgens ons moet. Met deze instelling is de kans, dat je vrijwilligerswerk of stage duurzaam is, het grootst.