Home » Nieuws » Nieuwe opdracht: werk aan milieubewustzijn bij de Green Club in de Volta-regio

Nieuwe opdracht: werk aan milieubewustzijn bij de Green Club in de Volta-regio

De Green Club is een van de activiteiten verbonden aan het Reclycle Project in de Liate Wote-community in de Volta-regio in Ghana. Het project is opgezet als  onderdeel van de activiteiten om bewustzijn te creëren op milieugebied. Daarnaast gaat het om het omgaan met de grote hoeveelheden weggooiplastic.

We zetten bij onze benadering in op onderwijs en creativiteit en mikken vooral op de kinderen tussen 9 en 15 jaar oud. De kinderen worden begeleid door onderwijzers en een externe coördinator. De kinderen ontmoeten elkaar regelmatig en maken gezamenlijk creatieve producten en/of doen groepsactiviteiten, leren zo spelenderwijs over milieubewustzijn en -behoud.

Jolinaiko creëert in Liate Wote een platform voor de Green Club; we willen starten in September 2019 op de basisschool in Liate Wote. We zoeken een creatieve, dynamische projectmedewerker, die met veel enthousiasme en netwerkvermogen in de Green Club wil duiken. Het creëren van meer milieubewustzijn staat voorop.

Kijk verder

Bekijk onze uitdagende projecten

Onze visie is dat mensen die met een open blik naar Afrika gaan, echt in contact kunnen komen met de mensen. Daar leer je van, dat geeft inspiratie, en dat leidt tot betrokkenheid. Dat spreekt ons meer aan dan naar het buitenland te gaan met het idee de mensen daar te vertellen hoe het volgens ons moet. Met deze instelling is de kans, dat je vrijwilligerswerk of stage duurzaam is, het grootst.