Home » Nieuws » Nieuwe naaimachines voor de Live Now -naaiklas

Nieuwe naaimachines voor de Live Now -naaiklas

Vorig jaar is Madam Faida aan de slag gegaan met onze naaiklas. We hebben toen 4 industriële naaimachines aangeschaft. Bijna een jaar verder hebben we ons arsenaal uitgebreid met nog 4 ijzersterkte naaimachines. Het loopt heel goed met de naaiklas en we gaan erop mikken, dat we binnenkort ook zelf de schoolkostuums voor de kinderen in het op te starten ‘scholarship-programma’ kunnen laten maken door ons eigen cursisten in de naaiklas.
Met het scholarship-programma gaan we een groep van ongeveer 50 kinderen ondersteunen zodat ze naar school kunnen. Deze kinderen zijn ofwel nog nooit naar school geweest, ofwel zijn afgehaakt. De reden is meestal: ouders hebben geen middelen. Op zich is het onderwijs ‘gratis’, maar zonder schoolkostuum kun je niet naar school. En ook andere leermiddelen zijn nodig en veelal te duur voor ouders.

Bekijk onze uitdagende projecten

Onze visie is dat mensen die met een open blik naar Afrika gaan, echt in contact kunnen komen met de mensen. Daar leer je van, dat geeft inspiratie, en dat leidt tot betrokkenheid. Dat spreekt ons meer aan dan naar het buitenland te gaan met het idee de mensen daar te vertellen hoe het volgens ons moet. Met deze instelling is de kans, dat je vrijwilligerswerk of stage duurzaam is, het grootst.