Home » Nieuws » Marjelle ontwikkelt een prototype voor een bamboe-rolstoel

Marjelle ontwikkelt een prototype voor een bamboe-rolstoel

In onze nieuwsbrief van november besteedden we al aandacht aan een bijzondere ervaring van Marjelle, vrijwilliger in Kumasi. Ze schrijft op haar weblog over haar bijzondere ervaringen in Kumasi, waar ze tot eind november werkte bij Bamboo Bikes. Ze is nu tijdelijk weer terug in Nederland, maar ze gaat begin volgend jaar verder werken in Kumasi. Ze is namelijk nog niet klaar met het afmaken van haar nogal bijzondere project. Daarom wederom weer aandacht voor Marjelle in deze nieuwsbrief. Dit is waarover het gaat.
Begin november begon een team van jonge techneuten aan een nogal onconventioneel project. Ze zijn gaan bouwen aan een rolstoel gemaakt van bamboe. Bernice Dapaah, oprichter van de Bright Generation Community Foundation en van het Bamboo Bikes Initiative, realiseerde zich, dat naast de constructie van bamboe-fietsen, het gebruiken van dit materiaal voor het maken van een rolstoel een goed idee is. Marjelle Scheffers, student biomedische wetenschappen, is het concept voor deze rolstoel gaan uitwerken tot een fysiek prototype.

Onlangs stond er een mooi artikel over die prachtige project in een Ghanese digitale krant. Het artikel eindigt met de volgende prachtige zinnen: “It is envisaged that in 2018, the first batch of super-crafted bamboo wheelchair which combines the lightness and strength of bamboo, will be distributed at no cost to well over 100 beneficiaries in Ghana in partnership with the Ghana Federation for Disabilities, UNDP and USAID. Bamboo is rapidly emerging on the top-10 list of the world’s most treasured materials and will soon become the material of the 21st century. No single plant has given humanity so much than bamboo. When you think of bamboo, think green, think of a multipurpose, highly sustainable resource which holds the key to poverty reduction.

(Lees het hele artikel hier: https://thebftonline.com/business/companies/for-the-physically-challenged-bamboo-wheelchairs-have-arrived/)

Bekijk onze uitdagende projecten

Onze visie is dat mensen die met een open blik naar Afrika gaan, echt in contact kunnen komen met de mensen. Daar leer je van, dat geeft inspiratie, en dat leidt tot betrokkenheid. Dat spreekt ons meer aan dan naar het buitenland te gaan met het idee de mensen daar te vertellen hoe het volgens ons moet. Met deze instelling is de kans, dat je vrijwilligerswerk of stage duurzaam is, het grootst.