Home » Nieuws » Karimenga getroffen door noodweer. Enorme schade aan huizen!

Karimenga getroffen door noodweer. Enorme schade aan huizen!

Deze week kregen we tragisch nieuws uit Karimenga, waar Ibrahim Salifu het Greenhouse runt. Wij brengen al jaren graag mensen vanuit Nederland naar deze bijzondere plek in het noorden van Ghana.

Karimenga

Abraham’s zwaarbeschadigde huis

Er komen daar ‘gewone’ toeristen, maar er zijn ook regelmatig vrijwilligers bezig met mooi werk in het “Pro Poort”-toerismeproject van het Greenhouse. Maar wat is gebeurd? Karimenga is getroffen door een combinatie van storm en regen en veel lemen huizen hebben dat niet overleefd. Zo ook het huis van Abraham, één van Ibrahim’s trouwe medewerkers.

Op de foto’s kun je goed zien, wat er gebeurd is. Op de eerste foto zie je

Huizen in Karimenga

Beschadigde huizen in Karimenga

Abraham’s huis. Het dak is volledig verdwenen. Er is maar weinig over van het huis. Op de tweede foto meer beelden van de verwoesting die is aangericht: veel huizen in Karimanga zijn zwaar beschadigd.

De derde foto toont het huisje dat Abraham nu aan het bouwen is. Er is geen tijd voor voorbereiding of ‘plannenmakerij’. Nee, het regenseizoen zit er nog maar net aan te komen. Het nieuwe huis moet gewoon heel snel gereed komen, want anders heeft Abraham geen onderdak.

Abraham's huis

Abraham’s nieuwe huis

 

De mensen in Ghana gaan enigszins anders om met dit soort situaties. Ze kunnen daar niet even gaan bellen met de verzekeringsmaatschappij. In plaats daarvan gaan ze gewoon direct aan het werk en zijn ze nog blij ook, dat er geen slachtoffers zijn gevallen. Abraham zelf laat ons direct weten: “Thanks to God that no one got hurt.”

Bekijk onze uitdagende projecten

Onze visie is dat mensen die met een open blik naar Afrika gaan, echt in contact kunnen komen met de mensen. Daar leer je van, dat geeft inspiratie, en dat leidt tot betrokkenheid. Dat spreekt ons meer aan dan naar het buitenland te gaan met het idee de mensen daar te vertellen hoe het volgens ons moet. Met deze instelling is de kans, dat je vrijwilligerswerk of stage duurzaam is, het grootst.