Home » Nieuws » Independance day in Ghana; de ceremonie op het voetbalveld

Independance day in Ghana; de ceremonie op het voetbalveld

Op 6 maart j.l. was iedereen in Ghana vrij: onafhankelijkheidsdag! De Junior High School in Tinkong had, in samenwerking met Live Now Foundation, de opdracht gekregen om het grote feest te organiseren. Daar komt in Ghana veel bij kijken. Er werden enorme parades op het veld georganiseerd. In de voorafgaande weken werd de leerlingen geleerd hoe ze moesten paraderen.

Namens Live Now Foundation heeft Pleun een uitgebreide speech gehouden, waarin ze heeft benoemd, met welke projecten Live Now Foundation bezig is voor de bevolking van Tinkong. Daarbij speciale aandacht voor de actuele ontwikkelingen: de start van de hairdressing-opleiding, de upgrade van de naai-opleiding met nieuwe machines, de oriëntaties op het organiseren van meer jeugdactiviteiten, waaronder de ‘interscholaire kwis’, die in april plaats zal vinden.

Namens Ontmoet Afrika zijn naast Pleun ook Rik, Sanne en Pim deze maanden echt Tinkongers geworden. Natuurlijk veel aandacht voor Victory Live Now Foundation, ons eigen voetbalteam, dat juist afgelopen zondag de uitwedstrijd tegen Heart of Eagles met 2-0 heeft gewonnen! Pim werkt nauw samen met ons voetbalteam, richt zich op de brug tussen ons voetbalteam en het organiseren van sportactiviteiten voor de jeugd in Tinkong. Sanne is vooral bezig met het enthousiasmeren van meisjes om ook te gaan voetballen. 

 

Bekijk onze uitdagende projecten

Onze visie is dat mensen die met een open blik naar Afrika gaan, echt in contact kunnen komen met de mensen. Daar leer je van, dat geeft inspiratie, en dat leidt tot betrokkenheid. Dat spreekt ons meer aan dan naar het buitenland te gaan met het idee de mensen daar te vertellen hoe het volgens ons moet. Met deze instelling is de kans, dat je vrijwilligerswerk of stage duurzaam is, het grootst.