Home » Nieuws » Het nieuwe IT-center van Live Now Foundation komt van de grond!!

Het nieuwe IT-center van Live Now Foundation komt van de grond!!

Het schoolproject van Stichting Live Now is goed op schema. Er wordt hard gebouwd aan een blok met 5 klaslokalen, een paar kantoren en een opslagruimte. Als het straks klaar is, heeft Tinkong voor de scholieren een eigen ‘Informatietechnologie Centrum’.

Kinderen op de scholen in Ghana willen allemaal onderwijs dat gericht is op het gebruik van informatietechnologie, maar…. zijn meestal zelf helemaal niet in het bezit van computers. Dan is het moeilijk om praktijkkennis op te doen. Stichting Live Now denkt dat het goed is om zo’n centrum op te zetten. Kinderen leren dan veel sneller en gemakkelijker om om te gaan met computers.Foto3

We hopen nog dit jaar de bouw van ons schoolcomplex af te ronden. Op korte termijn kunnen we een wezenlijke bijdrage gaan leveren aan de ontwikkeling van de scholieren op de 7 scholen van Tinkong!

Ontmoet Afrika voorziet voor de toekomst interessante mogelijkheden voor vrijwilligers en stagiairs om zich bezig te houden met computeronderwijs.

Bekijk onze uitdagende projecten

Onze visie is dat mensen die met een open blik naar Afrika gaan, echt in contact kunnen komen met de mensen. Daar leer je van, dat geeft inspiratie, en dat leidt tot betrokkenheid. Dat spreekt ons meer aan dan naar het buitenland te gaan met het idee de mensen daar te vertellen hoe het volgens ons moet. Met deze instelling is de kans, dat je vrijwilligerswerk of stage duurzaam is, het grootst.