Home » Nieuws » De nieuwe tuin komt! Hekwerk geplaatst, morgen planten!

De nieuwe tuin komt! Hekwerk geplaatst, morgen planten!

Naast het Live Now-huis op het grote terrein van ’the orange village’ is het terrein van de ‘exhibition garden’ nu afgekaderd: de hekken zijn geplaatst. Er loopt dagelijks een groep geitjes van één van onze buren rond, dus wel handig om de nieuwe plantjes enigszins veilig te stellen voor het gepeuzel van de geiten! De tuin is ongeveer 20 bij 20 meter. Er staan al wat bananenbomen en er groeit cassave.

Muntari is onze tuinman, maar ook Lonneke, die al sinds begin juni met verschillende projecten in Tinkong aan het werk is, hebben de grond al plantrijk gemaakt. Ze zijn samen bezig met een beplantingsplan.

Het is nu slechts een begin. We gaan ervaring opdoen met het tuinieren. En daarna bekijken, hoe we dit kunnen integreren in de ’targets’ van het programma voor het Live Now Vocational Training center en het microfinancieringsproject.

 

Bekijk onze uitdagende projecten

Onze visie is dat mensen die met een open blik naar Afrika gaan, echt in contact kunnen komen met de mensen. Daar leer je van, dat geeft inspiratie, en dat leidt tot betrokkenheid. Dat spreekt ons meer aan dan naar het buitenland te gaan met het idee de mensen daar te vertellen hoe het volgens ons moet. Met deze instelling is de kans, dat je vrijwilligerswerk of stage duurzaam is, het grootst.