Home » Nieuws » Cursus zeepmaken gestart!

Cursus zeepmaken gestart!

In de nieuwe school van Live Now Foundation is vorige week de eerste bijeenkomst geweest van de deelnemers aan de cursus zeepmaken.
Na een introductie voor Henry, Live Now’s manager en Alex, het hoofd van de Live Now-school, is docent Richard met de eerste les aan de gang gegaan.

Het doel is om de ongeveer 25 deelnemers te leren om zeet te maken in vast, vloeibare en poedervorm. Het is zinvol om het zelf kunnen maken van zeep ter hand te kunnen nemen voor eigen gebruik en voor familie. Maar er zijn ook deelnemers die in de toekomst graag verder gaan met de zeepproductie. Zij kunnen hierna op zoek naar mogelijkheden om het op de markt of in winkeltjes in Tinkong of Koforidua aan de man te brengen.

Deze cursus zeepmaken is een nieuwe start voor de Live Now -school voor ambachts- en computeronderwijs. De school is in 2019 gebouwd en wordt inmiddels door veel schoolklassen van de Junior Highschools gebruikt voor computeronderwijs. De cursus zeepmaken is de eerste niet-computergerelateerde cursus.
De opleiding voor de kleermakerij is momenteel in voorbereiding.

 

Bekijk onze uitdagende projecten

Onze visie is dat mensen die met een open blik naar Afrika gaan, echt in contact kunnen komen met de mensen. Daar leer je van, dat geeft inspiratie, en dat leidt tot betrokkenheid. Dat spreekt ons meer aan dan naar het buitenland te gaan met het idee de mensen daar te vertellen hoe het volgens ons moet. Met deze instelling is de kans, dat je vrijwilligerswerk of stage duurzaam is, het grootst.