Home » Nieuws » Veel schade aan Greenhouse Karimenga door hevige regenval – oproep voor hulp!

Veel schade aan Greenhouse Karimenga door hevige regenval - oproep voor hulp!

In het noorden van Ghana heeft Ibrahim Salifu, oprichter en eigenaar van Greenhouse Karimenga, flink te lijden gehad van de zware regenval gedurende de laatste fase van het hevige regenseizoen. Eén van de gebouwen is ingestort en andere zijn beschadigd. In het dorp Karimenga zijn vijf huizen ingestort.

Relaties van Greenhouse in Ghana zijn een actie begonnen om Ibrahim te helpen aan fondsen om de wederopbouw te realiseren. Hierbij de oproep voor hulp:

THE GREENHOUSE heeft onze steun nodig!

Spontaan ‘nood’ – initiatief van Carole Donkers van Talent 4 Humanity and Cindy & Apollo Panou van Jolinaiko Eco Tours and Stepping Stones for Africa om 500 Euro bij elkaar te krijgen voor renovatie werkzaamheden ten gevolge van noodweer. Join us!

Wat is de situatie
Sinds de oprichting van het ecotoerisme project The Greenhouse in Karimenga in 2008 is het prioriteit om het jaarlijks goed te onderhouden. Dit kan met steun van het inkomen dat verkregen wordt via de gasten en eigen investering door oprichter Ibrahim. Helaas is The Greenhouse dit jaar ernstig beschadigd door hevige en langdurige regenval.

  • De slaapzaal met 8 slaapplaatsen is ingestort
  • De trap naar de relaxruimte/slaapplaats buiten is ingestort
  • De ruimte in de compound stroomde over door de hoeveelheid water die vanuit de grond omhoogkwam.

The Greenhouse is niet de enige locatie in Karimenga die problemen ondervond. Vijf huizen van dorpsbewoners zijn ingestort. Gelukkig zijn nergens gewonden gevallen. Door de zware regenval waren ook de overstromingen van de rivieroevers heftiger dan normaal. Hierdoor zijn vele boeren hun oogst kwijtgeraakt. En omdat er ook nog eens onverwachte en late regenval was afgelopen Oktober, verloren ze ook de gewassen die net nieuw geplant waren. De mensen in Karimenga hebben het zwaar.

Ibrahim wil voorbereid zijn op het volgende regenseizoen en de duurzaamheid van ‘The Greenhouse’ waarborgen. Hij heeft in kaart gebracht wat de maatregelen kunnen zijn om de totale constructie van The Greenhouse te verstevigen. De veiligheid van gasten is de voornaamste focus in het plan. Om het te kunnen verwezenlijken in de komende vier maanden, is € 1.600 nodig.

We vragen nu je hulp bij de eerste fase: het wederopbouwen van de slaapzaal en de trap naar de relaxruimte/slaapzaal. Dit is urgent, want hoe langer we wachten hoe lastiger het zal worden om aan water te komen dat nodig is om cement te kunnen vervaardigen.

Betalingen naar:

Maak je bijdrage over naar de ANBI stichting. 100% van het gedoneerde bedrag komt ten goede aan Karimenga.

Stichting Stepping Stones for Africa

www.steppingstonesforafrica.org

Account number: NL85 RABO 0121 7094 69
Stichting Stepping Stones for Africa, Den Haag, The Netherlands
BIC: RABONL2U

Zie op foto’s wat er over is van de slaapzaal en de trap naar het terras.

Bekijk onze uitdagende projecten

Onze visie is dat mensen die met een open blik naar Afrika gaan, echt in contact kunnen komen met de mensen. Daar leer je van, dat geeft inspiratie, en dat leidt tot betrokkenheid. Dat spreekt ons meer aan dan naar het buitenland te gaan met het idee de mensen daar te vertellen hoe het volgens ons moet. Met deze instelling is de kans, dat je vrijwilligerswerk of stage duurzaam is, het grootst.