Home » Nieuws » Tweede editie van de interschool quiz in Tinkong

Tweede editie van de interschool quiz in Tinkong

(13 juli 2023) De tweede editie van de ‘Live Now EMS School Quiz’ (EMS staat voor English-Maths-Science) was net als de eerste editie die vorig jaar plaatsvond een geslaagd evenement! Met drie deelnemende scholen zat het kerkgebouw waarin we ons bevonden lekker vol en was er dus een hoop publiek aanwezig om de vertegenwoordigers van iedere school aan te moedigen. Edwin had de taak van quizmaster op zich genomen en ik hield de tijd bij. De jury bestond uit docenten die namens iedere school aanwezig waren. Een aantal van hen was uiterst fanatiek, dus Edwin kreeg het soms flink voor zijn kiezen als er onenigheid ontstond over de correctie en puntentelling van de vragen. Gelukkig was hij prima in staat om de orde te bewaren.

Uiteindelijk won MA JHS net als vorig jaar de quiz, maar natuurlijk geldt ook hier: meedoen is belangrijker dan winnen. Los van het feit dat de leerlingen op deze manier spelenderwijs bezig zijn met het actief oefenen van hun examenstof, geeft het de docenten ook een inkijkje in de moeilijkheden die hun leerlingen op sommige punten ervaren. Zo weten ze waar ze nog aan kunnen werken samen.

Toen alle scores bij elkaar opgeteld waren kreeg ik de eer om de prijzen aan de nummer 1, 2 en 3 te overhandigen, natuurlijk met de nodige foto’s erbij. Wie weet kan de volgende editie plaatsvinden met de lagere klassen van alle scholen, zodat de quiz voor meerdere niveaus van nut kan zijn. Voor zowel de docenten, leerlingen, als voor ons is het in ieder geval voor herhaling vatbaar!

Bekijk onze uitdagende projecten

Onze visie is dat mensen die met een open blik naar Afrika gaan, echt in contact kunnen komen met de mensen. Daar leer je van, dat geeft inspiratie, en dat leidt tot betrokkenheid. Dat spreekt ons meer aan dan naar het buitenland te gaan met het idee de mensen daar te vertellen hoe het volgens ons moet. Met deze instelling is de kans, dat je vrijwilligerswerk of stage duurzaam is, het grootst.