Home » Nieuws » Over religieuze beleving en epileptische toevallen

Over religieuze beleving en epileptische toevallen

Bij onze partnerorganisatie ‘Bamboo Bikes’ in Kumasi is Marjelle Scheffers al anderhalve maand aan het werk. Ze houdt zich bezig met markt- en productontwikkeling. Voor de fietsen, gemaakt van Bamboo, worden nieuwe afzetmarkten gezocht. Bamboo Bikes zorgt voor inkomen voor een flink aantal medewerkers.

Marjelle houdt een weblog bij, waarin ze schrijft over alles wat ze meemaakt in Kumasi, de hoofdstad van het vroegere Ashanti-koninkrijk. In haar laatste bijdrage vertelt ze een heel bijzonder verhaal.
Ze werd door Bernice, haar gastmoeder, tevens de manager van de Bamboo Bikes-organisatie, meegenomen naar een kerkdienst. De wijze waarop de mensen in Afrika het christelijk geloof beleven, verschilt nogal van de onze. Vooral in de fysieke uitdrukking gaat de beleving vaak tot, in onze ogen, extatische vormen.

Kort daarop trof Marjelle op straat iemand aan, die in min of meer diezelfde ‘extatische’ toestand was. Of toch niet?

Tot hier vertellen we het in dit stukje op onze website. Want je moet dit verhaal gewoon helemaal lezen, op het weblog van Marjelle! (Die ook echt mooi schrijven kan!)

 

Bekijk onze uitdagende projecten

Onze visie is dat mensen die met een open blik naar Afrika gaan, echt in contact kunnen komen met de mensen. Daar leer je van, dat geeft inspiratie, en dat leidt tot betrokkenheid. Dat spreekt ons meer aan dan naar het buitenland te gaan met het idee de mensen daar te vertellen hoe het volgens ons moet. Met deze instelling is de kans, dat je vrijwilligerswerk of stage duurzaam is, het grootst.