Home » Nieuws » Ontmoet Afrika heeft nieuwe partner in Ghana: Green Gold

Ontmoet Afrika heeft nieuwe partner in Ghana: Green Gold

Green Gold Social Enterprise is een een sociale onderneming in het Noordoosten van Ghana, waar een 3000 hectare grote 56 jaar oude verlaten staatsboerderij een nieuw leven krijgt. Het gigantische stuk land wordt een commercieel te runnen Moringa-plantage. Green Gold produceert en vermarkt hoogwaardige Moringa-producten en verschaft werk aan duizenden zelfstandige kleinschalig werkende boeren. Zij krijgen zo een stuk meer voedselzekerheid en hun armoedesituatie verbetert zich snel.

Moringa plantationAls vrijwilliger of stagiair kun je je op veel verschillende terreinen inzetten voor Green Gold.
* Management en fondsenwerving: er zijn mogelijkheden voor afstudeeronderzoeken en stages op het gebied van business administration, agronomics en meer.
* Media, communicatie, marketing en graphic design: voor de bouw van de fabriek wordt een crowdfund actie opgezet en Green Gold is op zoek naar mensen die dit kunnen ondersteunen door middel van het maken van beeldmaterialen, korte interviews van de lokale bevolking en het optimaliseren van het gebruik van sociale media en nieuwsbrieven om ons bereik te vergroten.
* Agricultuur en bouw: we zijn op zoek naar creatievelingen die zich thuis voelen op het platteland en kennis hebben van de bouw (mag ook een goede doe-het-zelver zijn) en/of van agricultuur en mee willen bouwen aan de structuur op de plantage. Praktische- en onderzoeksstages in de landbouw behoren tot de mogelijkheden.
Kijk op onze website voor meer mogelijkheden bij Green Gold. En kijk voor meer informatie ook op de website van Green Gold.

Bekijk onze uitdagende projecten

Onze visie is dat mensen die met een open blik naar Afrika gaan, echt in contact kunnen komen met de mensen. Daar leer je van, dat geeft inspiratie, en dat leidt tot betrokkenheid. Dat spreekt ons meer aan dan naar het buitenland te gaan met het idee de mensen daar te vertellen hoe het volgens ons moet. Met deze instelling is de kans, dat je vrijwilligerswerk of stage duurzaam is, het grootst.