Home » Nieuws » Nieuwsbrief Ontmoet Afrika – nieuwe school in Tinkong, nieuw business plan voor project KITA, koop sheabutter van Aly, en meer…

Nieuwsbrief Ontmoet Afrika - nieuwe school in Tinkong, nieuw business plan voor project KITA, koop sheabutter van Aly, en meer...

We hebben weer een nieuwsbrief geschreven, er is weer aardig wat te melden aan ontwikkelingen bij onze partners in Ghana en Malawi. Margreet en Mirjam hebben gewerkt aan de fundamenten van het BAFCO-microfinancieringsproject van KITA in Kumasi. Dat heeft onder meer geresulteerd in een business plan. We zijn erg blij dat er volgende maand weer een vrijwilliger via Ontmoet Afrika naartoe gaat om het plan te implementeren.

Aly heeft in een tijd in het ziekenhuis in Bongo gewerkt en heeft een heleboel sheabutter meegenomen naar huis. Haar doel: het hier verkopen en de opbrengsten ten goed laten komen aan Awinbono, onze partnerorganisatie in Bongo.

In januari zijn we op bezoek geweest in Malawi. Daar hebben we de relaties met onze Malawi-partners opgezocht en onze samenwerking gevierd. Het is altijd goed om je partners regelmatig écht te ontmoeten en de omgeving van de projecten, waaraan vrijwilligers en stagiairs werken, zelf ook te kennen.

Lees verder in onze nieuwsbrief!

Bekijk onze uitdagende projecten

Onze visie is dat mensen die met een open blik naar Afrika gaan, echt in contact kunnen komen met de mensen. Daar leer je van, dat geeft inspiratie, en dat leidt tot betrokkenheid. Dat spreekt ons meer aan dan naar het buitenland te gaan met het idee de mensen daar te vertellen hoe het volgens ons moet. Met deze instelling is de kans, dat je vrijwilligerswerk of stage duurzaam is, het grootst.