Home » Nieuws » Live Now in Tinkong – we bouwen verder aan onze grote groente- en fruittuin

Live Now in Tinkong - we bouwen verder aan onze grote groente- en fruittuin

Vorig jaar juni hebben we een stuk grond naast het Live Now-huis vrijgemaakt voor de ontwikkeling van een groente- en fruittuin.

In eerste instantie een stuk van zo’n 100 vierkante meter. Muntari, een echte Tinkonger, was onze eerste tuinman; hij begon ermee, samen met een paar Ontmoet Afrika-vrijwilligers. In oktober hebben we de tuin 2x groter gemaakt en hebben we een stagiair betrokken vanuit Kumasi, van een landbouwschool aldaar.

In april zijn we in Tinkong om tafel gegaan en hebben we de toekomst van de tuin besproken. Nu we uitkijken naar de transitie van de Live Now-kliniek naar een day care center voor gehandicapte kinderen, is er juist extra behoefte aan eigen voedsel-voorziening, want ons op te richten centrum heeft een keuken nodig, we zullen ook voedsel gaan bereiden.

Eind april is Nicolas aan het werk gegaan: de tweede stagiair, wederom van KITA, het landbouwcollege in Kumasi. Nicolas heeft de hele tuin weer omgegooid en een heel nieuw plan gemaakt.

We gaan echt naar de tweede fase nu. Het is ook nog een flinke opgave om aan bodemverbetering te werken, zo laat Nicolas ons weten. De vrijwilligers en stagiairs van Ontmoet Afrika die er nu zijn, werken ook regelmatig ’s morgens vroeg een uurtje mee in de tuin.

Maar wat zou het ook geweldig zijn als er eens een echt tuinier als vrijwilliger of stagiair vanuit Nederland toegewijd een tijd aan de slag gaat met de Live Now-tuin!

Bekijk onze uitdagende projecten

Onze visie is dat mensen die met een open blik naar Afrika gaan, echt in contact kunnen komen met de mensen. Daar leer je van, dat geeft inspiratie, en dat leidt tot betrokkenheid. Dat spreekt ons meer aan dan naar het buitenland te gaan met het idee de mensen daar te vertellen hoe het volgens ons moet. Met deze instelling is de kans, dat je vrijwilligerswerk of stage duurzaam is, het grootst.