Home » Nieuws » Ghanese jongeren de kans geven om te voetballen

Ghanese jongeren de kans geven om te voetballen

Jurrian Veldhuizen was in 2017 samen met z’n maatje Bram een paar maanden in Bolgatanga, in het noorden van Ghana. Jurrian is nog steeds in contact met de jongeren in Bolgatanga en is een eigen actie gestart:

“Het is inmiddels 2 jaar geleden dat ik een tijd in Ghana heb geleefd. Ik kijk nog steeds met erg veel plezier terug op die periode. Onder andere heb ik daar training gegeven aan de ‘Youth Harvest Football Club’, een club waar jongeren de kans kregen om te voetballen. Het veld en al het materiaal werd bekostigd door de ‘Youth Harvest Foundation’, waar de ouders vaak niet de mogelijkheid hadden dit zelf te doen. Het laatste jaar wordt het voor de foundation steeds lastiger om de club te financieren, waardoor ik me afvroeg: waarom help ik niet een handje? Ik zou het ontzettend leuk en bijzonder vinden om weer wat leven in de club te blazen, zodat jongeren voor wie het niet vanzelfsprekend is, de kans krijgen om te voetballen. Ik vertrek in januari weer naar Ghana en ik hoop de foundation en de club te kunnen verassen met de hulp die ze zo hard nodig hebben. Ik hoop dat jullie me hierin willen helpen!”
Volg deze link en help Jurrian z’n voetbalmaatjes helpen!!

Bekijk onze uitdagende projecten

Onze visie is dat mensen die met een open blik naar Afrika gaan, echt in contact kunnen komen met de mensen. Daar leer je van, dat geeft inspiratie, en dat leidt tot betrokkenheid. Dat spreekt ons meer aan dan naar het buitenland te gaan met het idee de mensen daar te vertellen hoe het volgens ons moet. Met deze instelling is de kans, dat je vrijwilligerswerk of stage duurzaam is, het grootst.