Home » Nieuws » Ghana kruipt een klein beetje uit de corona-pandemie; Live Now Foundation breidt mortuarium uit

Ghana kruipt een klein beetje uit de corona-pandemie; Live Now Foundation breidt mortuarium uit

Ghana heeft voor het grootste deel aanzienlijke vooruitgang geboekt bij het beheersen van de pandemie van het coronavirus. Vanaf 25 personen per bijeenkomst tot 200 en reguliere zitplaatsen in het openbaar vervoer. Dit wordt geleidelijk weer normaal, maar het is nog steeds een nieuw soort normaal, omdat mensen nog steeds wordt geadviseerd om maskers te dragen in gebieden waar sociale afstand onvermijdelijk is.

Mortuarium Live Now Foundation.

Studenten keren geleidelijk in batches naar school terug. Een van de scholen is weer volledig in bedrijf; hoogstwaarschijnlijk wordt volgend jaar het ICT-centrum weer opengesteld voor de scholen.

De geleidelijke terugkeer naar normaal en de versoepeling van de sociale beperkingen op bijeenkomsten hebben ertoe geleid dat mensen weer begrafenissen gaan houden zoals ze vroeger deden, en daarom beginnen de activiteiten in het mortuarium weer op te pakken.

Dat gezegd hebbende, is de uitbreiding van het mortuarium die begin dit jaar is begonnen voltooid, ook al zijn de laatste hand aan het landschap. De uitbreiding werd gedaan om de groeiende bescherming van de faciliteit te kunnen accommoderen.

Het gaat traag, maar als land gaan we in ieder geval geleidelijk vooruit en dat geldt evenzeer voor Live Now Foundation.

Bekijk onze uitdagende projecten

Onze visie is dat mensen die met een open blik naar Afrika gaan, echt in contact kunnen komen met de mensen. Daar leer je van, dat geeft inspiratie, en dat leidt tot betrokkenheid. Dat spreekt ons meer aan dan naar het buitenland te gaan met het idee de mensen daar te vertellen hoe het volgens ons moet. Met deze instelling is de kans, dat je vrijwilligerswerk of stage duurzaam is, het grootst.