Home » Nieuws » Community Gym Live Now Foundation is geopend!

Community Gym Live Now Foundation is geopend!

Drie maanden lang hebben Nick en Mees gewerkt aan een project om een gym te creëren waar zowel de voetballers van het Live Now-team als de bewoners van Tinkong gebruik van kunnen maken. Samen met de hulp van Edwin, Tanko, de teamcaptains van het Live Now-voetbalteam en een paar enthousiastelingen uit het dorp is de community gym gerealiseerd en kon het afgelopen zaterdag 2 december officieel geopend worden.
Het plan was om tussen 5:30 en 6:00 te verzamelen in het centrum van Tinkong. Om 6 uur zou vanaf hier een sportieve wandeling gestart worden richting Asempanaye, een naast Tinkong gelegen dorpje. Omdat in Ghana alles echter alles op z’n tijd gaat, vertrok er een kleine groep enthousiastelingen om 7:00 aan de wandeling. Ondersteund door muziek en een grote banner, werd er geprobeerd om zoveel mogelijk mensen te charteren om naar opening te komen. De gym is tenslotte bedoeld voor iedereen uit de gehele community. Op de terugweg door het dorp richting Live Now sloot een groot deel van de Live Now voetballers aan, waardoor er een groot feest op straat werd gecreëerd.
Bij aankomst op de Live Now-compound werd er door Edwin en Ali Abrihim, één van de voetballers, een Aerobics-workout verzorgd. Terwijl Celestina en Isaac water en sportdrank uitdeelden, druppelden er steeds meer geïnteresseerden vanuit Tinkong binnen. Het was een leuke activiteit, waar zowel veel volwassen als kinderen aan meededen. Nadat de vrijwilligers en de bewoners van Tinkong flink in het zweet waren gewerkt, was het tijd voor de officiële opening.
Na speeches van Nick, Richard en de assembly man van Tinkong, waarin duidelijk benadrukt werd dat de gym gratis open is voor iedereen in de gemeenschap, werd het rode lint door de Nick, Mees en de assembly man doorgeknipt. De gym is officieel geopend!! In alle drukte begonnen de meesten al enthousiast het materiaal te gebruiken. Door de drukte en de aanwezige muziek werden er steeds meer dorpsbewoners naar het evenement getrokken.
Terwijl er na de opening nog een paar spellen waaronder ren- en touwspring- wedstrijden plaats vonden, bleef een groot aantal mensen in de gym om de aanwezige materialen uit te proberen. Zelfs nadat de opening al lang voorbij was, werd de gym tot op het heetst van de dag nog goed gebruikt.
Het is een geslaagd project wat op deze manier mooi opgestart is. Het is een mooie plek, waar zowel voetballers als dorpsbewoners bij elkaar kunnen komen om te sporten en dus hun gezondheid hiermee ook te verbeteren.

Bekijk onze uitdagende projecten

Onze visie is dat mensen die met een open blik naar Afrika gaan, echt in contact kunnen komen met de mensen. Daar leer je van, dat geeft inspiratie, en dat leidt tot betrokkenheid. Dat spreekt ons meer aan dan naar het buitenland te gaan met het idee de mensen daar te vertellen hoe het volgens ons moet. Met deze instelling is de kans, dat je vrijwilligerswerk of stage duurzaam is, het grootst.