Ontmoet Afrika
print

Stage

Buitenlandse stage of onderzoek in Afrika (Ghana of Malawi)Buitenlandse stage afrika; bijv als verloskundestudent op de verloskamers in een ziekenhuis in Malawi

Ontmoet Afrika biedt je een authentieke en op gelijkwaardigheid gebaseerde buitenlandse stage ervaring binnen een lokale organisatie in Afrika.
In je stage of onderzoeksstage leer je wat het inhoudt om samen te werken met mensen van een andere cultuur in een andere omgeving. Dat is niet alleen ter plekke handig, het is belangrijke bagage waar je in je verdere loopbaan veel profijt van zult hebben. In je buitenlandse stage is het stimuleren en faciliteren van contact, kennis en begrip tussen mensen met verschillende culturele achtergronden een belangrijk aspect, naast je inhoudelijke stageopdracht. Dit geeft inspiratie en het leidt tot betrokkenheid, en daarmee het verminderen van onbegrip, vooroordelen en discriminatie.

Samen met onze partners in Afrika hebben we ruim 60 buitenlandse stageopdrachten geformuleerd. Er zijn stages op WO-, HBO- en MBO-niveau. Het zijn opdrachten op de volgende gebieden:

 • ondernemerschap, economie, management, marketing
 • toerisme,
 • communicatie, media, ICT
 • mensenrechten, gender
 • techniek, logistiek, water, bouwkunde, landbouw, veeteelt en milieu.
 • gezondheidszorg (geneeskunde, verpleegkunde, verloskunde, fysiotherapie, ergotherapie)
 • voorlichting, gezondheid, voeding
 • onderwijs, pedagogiek, psychologie
 • sociaal werk, jongerenbegeleiding, gehandicaptenzorg
 • sport
 • creativiteit

Vraag voor een overzicht van de uitgeschreven stage opdrachten het document aan via het contactformulier.

Verblijf, kosten, aanmelding en voorwaarden

Voor verdere informatie over je verblijf, de kosten, aanmeldingsprocedure en voorwaarden kun je op de desbetreffende pagina’s onder vrijwilligerswerk kijken.

Enkele quotes van studenten:

Ik heb interviews gedaan met meisjes over hun relaties, seksualiteit en tienerzwangerschap. Het is allemaal goed gelukt, maar in Nederland zou ik waarschijnlijk ergens een rustige kamer krijgen en zouden er duidelijke afspraken gemaakt worden over wanneer met wie een interview gehouden wordt. In Ghana ging dat natuurlijk anders. Afspraken maken is moeilijk en het bleek lastig te zijn om een stille plek te vinden voor de interviews. We hebben onder andere interviews gedaan in dorpjes op de grond tussen de varkens en geiten en bij rustige hotels, dus uiteindelijk is het prima gelukt! Verder was de begeleiding bij YHF goed. Iedere week hadden we een meeting met alle mensen die meewerkten aan het onderzoek en er werd besproken hoe het ging.

Super mensen, erg vriendelijk en bovenal erg behulpzaam bij mijn thesis, hierbij was niets te veel gevraagd en overal werd met veel plezier bij geholpen. Ook buiten het werk om heb ik veel contact gehad met één van mijn collega’s, erg leuk om zo nieuwe vrienden te maken.

Ontmoet Afrika