Home » Opdrachten » Diversificatie voedselaanbod voor eco-toerisme in Noord-Ghana
GRE-04
  • Land
  • Ghana
  • Omgeving
  • Platteland, Binnenland
  • Themas
  • Economie en communicatie, Gezondheidszorg, Productontwikkeling, Techniek en milieu, Productontwikkeling, Land- en tuinbouw (incl. veeteelt), Voedselvoorziening, Onderzoek, Voeding
  • Types werk
  • Uitvoerend, Zelfstandig
  • Doelgroepen
  • Jongeren, Professionals, Gezinnen
  • Partner
  • Greenhouse Karimenga

Diversificatie voedselaanbod voor eco-toerisme in Noord-Ghana

In het dorp Karimenga in het noorden van Ghana heeft Ibrahim, een van de partners van Ontmoet Afrika en inwoner van het dorp, samen met de gemeenschap een mooi guesthouse voor toeristen gebouwd in de stijl van de lokale architectuur. Het heet Greenhouse Karimenga.

De toeristen kunnen tijdens hun verblijf kennismaken met het Ghanese dorpsleven. Ze krijgen lokale maaltijden te eten en kunnen overdag workshops volgen, georganiseerd door mensen uit het dorp.

In deze opdracht ga je samen met de bevolking kijken welke snacks en maaltijden aangeboden en eventueel aangepast kunnen worden dat zij aantrekkelijk zijn voor toeristen. Hoe moeten ze dan bereid worden en hoe moeten ze worden aangeboden? Op deze manier kunnen de lokale mensen extra inkomen verkrijgen door de komst van toeristen.

NB: de opdrachten voor Greenhouse Karimenga kunnen alle goed met elkaar gecombineerd worden. Zo kun je met meer opdrachten tegelijkertijd bezig zijn.