Home » Partners » Sinthana (Malawi)

Sinthana (Malawi)

Cape Maclear is een dorpje aan de zuidelijke oever van Lake Malawi, één van de grote meren in Oost-Afrika. Het ligt op ongeveer 200 kilometer vanaf de Malawiaanse hoofdstad Lilongwe. Daar vlakbij bevindt zich het internationale vliegveld.
Ontmoet Afrika werkt in Cape Maclear samen met de lokale organisaties Sinthana en Tipezananso. Sinthana is een privé-school voor basisonderwijs. Tipezananso is een organisatie, die kinderen na de schooltijd opvangt.  Kinderen besteden hun middagen op een zeer leerzame wijze. Met allerhande speel- en leermiddelen krijgen de kinderen extra stimulansen voor hun verdere ontwikkeling.

Vrijwilligers kunnen (assisteren met) lesgeven en naschoolse activiteiten of creatieve begeleiding op de school. Ook zijn er mogelijkheden voor sportactiviteiten en toneel/drama. Sinthana beschikt ook over een bibliotheek een een computer trainingscentrum.

Cape Maclear ligt aan Lake Malawi en is een toeristische plek in Malawi. Er bevinden zich in het dorp hostels voor backpackers, voor mensen die graag duiken in het meer. Dit is een plek, waar de mensen gewend zijn aan blanke mensen. Tegelijkertijd is het dorp een authentiek Afrikaans dorp, waar de mensen veelal leven van de visserij. Er bevindt zich ook een ziekenhuis in het dorp.

Sinthana is opgericht met ondersteuning van een Franse organisatie. Deze organisatie is nog steeds betrokken bij Sinthana, maar Sinthana komt nu geleidelijk in een volgend ontwikkelingsstadium, kan steeds beter op eigen benen staan.

Zie ook de Facebook-pagina van Sinthana.

Bekijk onze uitdagende projecten

Onze visie is dat mensen die met een open blik naar Afrika gaan, echt in contact kunnen komen met de mensen. Daar leer je van, dat geeft inspiratie, en dat leidt tot betrokkenheid. Dat spreekt ons meer aan dan naar het buitenland te gaan met het idee de mensen daar te vertellen hoe het volgens ons moet. Met deze instelling is de kans, dat je vrijwilligerswerk of stage duurzaam is, het grootst.