Home » Partners » Nurses on Tour

Nurses on Tour

Het team van Nurses on Tour in Bolgatanga bestaat uit 3 jonge mensen: Ayumah, Sadiq en Adisa.
Tot vorig jaar was het hun hoofddoel malariapreventie in afgelegen dorpen te organiseren door middel van voorlichting en het uitdelen van muskietennetten. Omdat dit nu door verschillende andere organisaties ook wordt gedaan hebben ze dit teruggeschroefd tot een tour langs een selectie dorpen eens in de 5 jaar.

Nu fungeert Nurses on Tour in Bolgatanga vooral als vrijwilligersorganisatie en selecteert ze gastgezinnen, vangt vrijwilligers op en plaatst hen op diverse plekken.

De huidige mogelijkheden via Nurses on Tour zijn het werken in:

– Regional Hospital Bolgatanga;
– Afrikids Hospital;
– Dr. Amiah Hospital;
– Het Next Generation Home – een opvanghuis voor tieners;
– Gbeogo School for the Deaf – een doveninternaat (boarding school);
– enige scholen in Bolgatanga (kleuterschool, basisschool en ‘junior high school’).

Bolgatanga
Bolgatanga is de hoofdstad van de Upper East Region van Ghana. Hoewel de stad flink groeit, is het nog een overzichtelijke stad, waar je gauw je weg in weet te vinden. Er zijn restaurants, waar je ook niet-Ghanese maaltijden kunt bestellen. Er zijn banken met geldautomaten (ook voor gewone bankkaart). Je kunt via Nurses on Tour een fiets huren voor je dagelijks transport, maar je kunt ook gebruik maken van trotro’s (openbaar vervoerbusjes), yellowyellow’s (tuktuk’s) of taxi’s.

Nurses on Tour begeleidt je tijdens je verblijf en regelt de afstemmingen met het gastgezin waarin je verblijft in Bolgatanga.

Bekijk onze uitdagende projecten

Onze visie is dat mensen die met een open blik naar Afrika gaan, echt in contact kunnen komen met de mensen. Daar leer je van, dat geeft inspiratie, en dat leidt tot betrokkenheid. Dat spreekt ons meer aan dan naar het buitenland te gaan met het idee de mensen daar te vertellen hoe het volgens ons moet. Met deze instelling is de kans, dat je vrijwilligerswerk of stage duurzaam is, het grootst.