Home » Partners » Narema

Narema

Narema is een kleine ontwikkelingsorganisatie in Wli, een klein en idyllisch dorpje tussen de groene heuvels in Oost-Ghana. Hoofddoel van de organisatie is de verbetering van het educatieve systeem, maar de organisatie zet zich ook in voor de hele dorpsgemeenschap en de omstreken.

Narema wordt gerund door het Ghanese echtpaar Martha en Prosper Sapathy en Edem Azar, die verantwoordelijk is voor de dagelijkse coördinatie en begeleiding van de vrijwilligers.
Martha en Prosper hebben een hotel in Wli. Het zijn vrij westers georiënteerde Ghanezen die veel van de wereld gezien hebben en zowel de Ghanese kant kennen als de wereld van de vrijwilligers.

Wli ligt op loopafstand van de hoogste waterval van Ghana, zelfs van West-Afrika. Er komen regelmatig toeristen naar de waterval, maar verder blijft Wli een typisch Ghanees dorpje met ongeveer 4500 inwoners. Op een half uur afstand met de bus ligt de dichtstbijzijnde stad, Hohoe.
Bij Narema kun je verschillende opdrachten uitvoeren:

  • Werken met mensen met een beperking (fysiotherapeutisch en sociaal)
  • Inzet op het terrein van toeristische mogelijkheden (ecotoerisme)
  • Meewerken aan verbetering van omgang met vervuiling en afval
  • Onderwijsassistentie, naschoolse en sportactiviteiten organiseren
  • Werken in het districtsziekenhuis in Hohoe of gezondheidsvoorlichting geven in de gemeenschappen in en rondom Wli

Bekijk onze uitdagende projecten

Onze visie is dat mensen die met een open blik naar Afrika gaan, echt in contact kunnen komen met de mensen. Daar leer je van, dat geeft inspiratie, en dat leidt tot betrokkenheid. Dat spreekt ons meer aan dan naar het buitenland te gaan met het idee de mensen daar te vertellen hoe het volgens ons moet. Met deze instelling is de kans, dat je vrijwilligerswerk of stage duurzaam is, het grootst.