Home » Partners » Mzambazi (Malawi)

Mzambazi (Malawi)

Mzambazi is een klein dorpje in het noordwesten van Malawi, op 3 uur met de bus van Mzuzu, een grote stad in het noorden. Omdat Mzambazi vrij afgelegen ligt, is het absoluut niet toeristisch. De bewoners zijn ontzettend aardig en geïnteresseerd om meer van jou en waar je vandaan komt te weten te komen.

Ontmoet Afrika werkt in Mzambazi samen met de missiepost die er in het dorp zit. De aardige sister Florence is daar je contactpersoon. De eerste twee nachten verblijf je in het huis van de missiepost. Zo kun je een beetje acclimatiseren. Daarna word je geïntroduceerd in je gastgezin.

De missiepost betekent veel voor het dorpje en doet veel communitywerk. De missiepost heeft een ziekenhuis waar mensen uit de hele regio op af komen. Verder zijn er een lagere (primary) en een middelbare (secondary) school.

Vlakbij Mzambazi ligt het kleine stadje Euthini. Daar kan je kleren laten maken, wat meer inkopen doen in grotere winkeltjes. En je kan daar één keer per week naar de grote markt, waar allerlei lokale spullen uit de regio verkocht worden.

Bekijk onze uitdagende projecten

Onze visie is dat mensen die met een open blik naar Afrika gaan, echt in contact kunnen komen met de mensen. Daar leer je van, dat geeft inspiratie, en dat leidt tot betrokkenheid. Dat spreekt ons meer aan dan naar het buitenland te gaan met het idee de mensen daar te vertellen hoe het volgens ons moet. Met deze instelling is de kans, dat je vrijwilligerswerk of stage duurzaam is, het grootst.