Home » Partners » Meet Africa – Tamale

Meet Africa - Tamale

Meet Africa Tamale is de oudste partner van Ontmoet Afrika. Namaawu Taimako is een zeer dierbare vriendin van Ontmoet Afrika’s Lianne van Rijssel. Een relatie die teruggaat tot 1999, toen zij een jaar lang in Tamale leefde. In 2004 is Meet Africa in Ghana feitelijk parallel aan Ontmoet Afrika in Nederland opgericht. Meet Africa in Tamale is de paraplu boven betrokkenheid bij diverse instellingen in Tamale en omgeving, waar Ontmoet Afrika vrijwilligers en stagiairs naar zendt. Namaawu coördineert het arrangement voor de Ontmoet Afrika-deelnemers en is verantwoordelijk voor de afstemming met de gastgezinnen.

Namaawu’s grote kwaliteit is haar ontwapende en directe manier van contact maken en de enthousiaste manier waarop ze over haarzelf, familie, vrienden, ideeën, cultuur en land praat. Ze is ook zeer zorgzaam en ideaal als contactpersoon voor (jonge) vrijwilligers. Haar dochter Ayisha ondersteunt haar.

Meet Africa bemiddelt vrijwilligers en stagiairs naar externe werkplekken. Op dit moment werken vrijwilligers en stagiairs via Meet Africa vooral bij:
1. Business College International – een grote MBO/HBO business school in Tamale.
2. Greater Heights School – een grote lagere school (1500 kinderen), opgericht door een Canadese vrouw.
3. Free and Fair Clinic – een kleine medische kliniek.
4. Twee grote ziekenhuizen (Tamale Teaching Hospital en Tamale West hospital).
5. Het toeristische project MARVEL in Sognaayilli. Het guesthouse is ernstig toe aan renovatie, maar homestays en workshops zijn op dit moment nog steeds mogelijk.

Bekijk onze uitdagende projecten

Onze visie is dat mensen die met een open blik naar Afrika gaan, echt in contact kunnen komen met de mensen. Daar leer je van, dat geeft inspiratie, en dat leidt tot betrokkenheid. Dat spreekt ons meer aan dan naar het buitenland te gaan met het idee de mensen daar te vertellen hoe het volgens ons moet. Met deze instelling is de kans, dat je vrijwilligerswerk of stage duurzaam is, het grootst.