Home » Partners » KITA – agricultural college

KITA - agricultural college

In het groene gebied van Centraal-Ghana (vlakbij Kumasi) bevindt zich een succesvol landbouwcollege. Jonge mensen worden opgeleid in organische landbouw (groente, gewassen, bomen, dieren, viskwekerij, imkerij, paddenstoelenkwekerij, enz.). Er zijn ongeveer 75 studenten. Het college heeft ook een programma voor afgestudeerde studenten, waarbij de jongeren in groepen een plan maken voor het starten van een duurzaam klein bedrijfje en gesteund worden in de ontwikkeling en opschaling daarvan.

De mensen van het college initiëren veel community-projecten in de omliggende dorpen. Zo werken ze met groepen die landbouwgewassen verwerken en aan de verkoop en verspreiding van solar-lampen. Daarnaast hebben ze een duurzaam, zuinig en milieuvriendelijk kooksysteem en een eigen biogas-systeem op de campus ontwikkeld en kunnen mensen trainen om ook een eigen biogas-installatie voor hun huishouden te maken.

De school wordt geleid door twee broers, Samuel en Lovans, twee zeer energieke Ghanezen met ervaring in het westen. Ze werken ook met vrijwilligers en stagiairs uit de VS en Canada. KITA is een goede plek voor vrijwilligers en stagiairs met het vermogen om zelfstandig te werken. Op het terrein van landbouw en energie is veel mogelijk. Ook eigen ideeën kunnen worden ingebracht.

Bekijk onze uitdagende projecten

Onze visie is dat mensen die met een open blik naar Afrika gaan, echt in contact kunnen komen met de mensen. Daar leer je van, dat geeft inspiratie, en dat leidt tot betrokkenheid. Dat spreekt ons meer aan dan naar het buitenland te gaan met het idee de mensen daar te vertellen hoe het volgens ons moet. Met deze instelling is de kans, dat je vrijwilligerswerk of stage duurzaam is, het grootst.