Home » Partners » Jolinaiko

Jolinaiko

Jolinaiko Eco Tours is een touroperator iets ten noorden van Accra. Jolinaiko organiseert kleinschalige reizen in West-Afrika: Ghana, Togo, Benin en Burkina Faso, waarbij er veel contact en uitwisseling plaatsvindt met de lokale bevolking.
De organisatie wordt gerund door het Ghanees-Nederlandse echtpaar Apollo (Ghanees) en Cindy (Nederlands). Naast de reizen die ze aanbieden is Jolinaiko ook bezig met het opzetten van een ‘ecotourism lodges’.

In het kleine dorpje Atsiekpoe, aan de oever van de Volta in het zuiden van Ghana. Dit is een guesthouse, waarbij de inkomsten voor een groot deel ten goede komen aan de lokale community.
In 2017 is de Tagbo Falls Lodge geopend in Liate Wote in het meer noordelijk gelegen prachtige groene heuvelgebied op de grens met Togo. Hier bevinden zich de hoogste bergen van Ghana en wordt veel ‘gehiked’.

Kijk ook op de website van Jolinaiko.

Bekijk onze uitdagende projecten

Onze visie is dat mensen die met een open blik naar Afrika gaan, echt in contact kunnen komen met de mensen. Daar leer je van, dat geeft inspiratie, en dat leidt tot betrokkenheid. Dat spreekt ons meer aan dan naar het buitenland te gaan met het idee de mensen daar te vertellen hoe het volgens ons moet. Met deze instelling is de kans, dat je vrijwilligerswerk of stage duurzaam is, het grootst.