Home » Partners » Black Star Development

Black Star Development

Black Star Development is een kleine ontwikkelingsorganisatie in Busua, aan de kust in de Western Region, ongeveer een uur westelijk van Takoradi. De organisatie richt zich op maatwerkprojecten in kleine gemeenschappen als Busua en de naastgelegen dorpen Dixcove en Butre. De organisatie wordt vooral gedragen door haar energiek bestuur, bestaande uit vooraanstaande dorpelingen in Busua. Het belangrijkste eigen project dat al vijf jaar draait, is de Busua Women’s Group. Dit is een groep vrouwen, die begeleid wordt in het opzetten van een sociaal spaarsysteem, met behulp waarvan investeringen kunnen worden gedaan om het ondernemerschap te bevorderen.
Daarnaast werkt Black Star Development met de lokale instellingen samen bij het organiseren van plaatsen voor vrijwilligers en stagiairs uit het buitenland. Er wordt samengewerkt met alle scholen, met de lokale toeristische organisaties, zoals de surfschool, en met het ziekenhuis in Dixcove en het kleine gezondheidscentrum in Busua.
Black Star Development zet met het “Surf & Impact”-programma in op de aantrekkelijke combinatie van vrijwilligerswerk/stage en daarnaast de ruime gelegenheid om te surfen in de branding van de oceaan.
De manager van Black Star Development is Ebenezer Felix Bentum. Hij werkt nauw samen met Shirley, die én de Women’s Group leidt én als gastmoeder vrijwilligers in huis heeft, en met Joe, de voorzitter van Black Star Development foundation.

Bekijk onze uitdagende projecten

Onze visie is dat mensen die met een open blik naar Afrika gaan, echt in contact kunnen komen met de mensen. Daar leer je van, dat geeft inspiratie, en dat leidt tot betrokkenheid. Dat spreekt ons meer aan dan naar het buitenland te gaan met het idee de mensen daar te vertellen hoe het volgens ons moet. Met deze instelling is de kans, dat je vrijwilligerswerk of stage duurzaam is, het grootst.