Home » Mzambazi Community Hospital

Mzambazi Community Hospital

Het Mzambazi Community Hospital ligt bij de afgelegen missiepost Mzambazi. Er bevinden zich hier een grote primary school (1500 leerlingen), een secondary school, een splinternieuw Teacher Training Centre (met 160 boarding studenten), een grote katholieke kerk, een zustershuis, waarin 3 nonnen wonen en een patershuis, waarin 3 paters wonen.
Tevens bevinden zich op het enorm uitgestrekte terrein veel huisjes voor het personeel van de scholen en het ziekenhuis. Eén van de zusters, Sister Florence, is het hoofd van het ziekenhuis, waarin zich ongeveer 60 bedden bevinden en waar ongeveer 4 bevallingen per dag plaatsvinden.
Het is een beperkt ziekenhuis, waarin naast bevallingen (en moeder-en-kind-zorg), vooral sprake is van behandeling van malaria en natuurlijk ongevallen. Het spreekuur OPD (Out Patient Department) is dagelijks erg druk.

 

 

Bekijk onze uitdagende projecten

Onze visie is dat mensen die met een open blik naar Afrika gaan, echt in contact kunnen komen met de mensen. Daar leer je van, dat geeft inspiratie, en dat leidt tot betrokkenheid. Dat spreekt ons meer aan dan naar het buitenland te gaan met het idee de mensen daar te vertellen hoe het volgens ons moet. Met deze instelling is de kans, dat je vrijwilligerswerk of stage duurzaam is, het grootst.