Home » Nieuws » Invloedrijkste Afrikaanse filosoof naar Amsterdam

Invloedrijkste Afrikaanse filosoof naar Amsterdam

Sophie Oluwole is een van de meest invloedrijke denkers ter wereld. Ze is begin tachtig en gecombineerd met een frisse geest maakt dat haar precies wat je je voorstelt bij een wijze vrouw. In 2014 was zij een van de acht denkers die was uitgenodigd voor de wereldwijde filosofiebijeenkomst de G8. In april verschijnt haar boek Socrates en Orunmila . Op 23 mei is ze in Amsterdam en geeft ze een speciale masterclass, georganiseerd door The School of Life.

Tijdens haar bezoek aan Amsterdam vertelt Sophie Oluwole hoe het komt dat de rijke Afrikaanse filosofie lange tijd onzichtbaar is gebleven in het Westen. Ze stelt dat de nadruk op complementariteit en respect voor de menselijke ervaring de Afrikaanse filosofie onderscheidt van de westerse en oosterse denkwijzen. In de Afrikaanse filosofie heeft elke stem een waarde en worden verschillende opvattingen naast elkaar gezet op zoek naar een nieuwe oplossing. In tegenstelling tot de westerse filosofie stelt de Afrikaanse filosofie sympathie en emotie niet ondergeschikt aan rationaliteit en wetenschappelijkheid. Dit kan ons helpen om tussen alle drukte door wat vaker stil te staan bij wat wij zelf en de mensen om ons heen werkelijk voelen, in plaats van dat deze emoties rationeel weggezet worden.

Datum: 23 mei
Deuren open: 19:00
Aanvang programma: 19:30
Einde programma: 21:30
Locatie: Oude Luthersekerk, Singel 401
Plaats: Amsterdam

Klik hier voor meer info en tickets.

Bekijk onze uitdagende projecten

Onze visie is dat mensen die met een open blik naar Afrika gaan, echt in contact kunnen komen met de mensen. Daar leer je van, dat geeft inspiratie, en dat leidt tot betrokkenheid. Dat spreekt ons meer aan dan naar het buitenland te gaan met het idee de mensen daar te vertellen hoe het volgens ons moet. Met deze instelling is de kans, dat je vrijwilligerswerk of stage duurzaam is, het grootst.