Home » Nieuws » Amma Asante, Tweede Kamerlid van Ghanese afkomst, hoofdgast op Afrikadag

Amma Asante, Tweede Kamerlid van Ghanese afkomst, hoofdgast op Afrikadag

amma-asanteAmma Asante, Tweede Kamerlid van Ghanese afkomst, hoofdgast op Afrikadag

Afrikadag meldt op haar website: “Met trots introduceren wij Amma Asante als hoofdgast op de Afrikadag! Als eerste Tweede Kamerlid van Ghanese afkomst en bekend voorvechtster van Afrikaanse diaspora in Nederland, bijt zij de spits af van wat belooft een zeer inspirerende dag te worden.
Sinds september 2016 is Asante namens de Partij van de Arbeid lid van de Tweede Kamer. Op 6-jarige leeftijd kwam zij samen met haar moeder naar Nederland, waar zij zich herenigden met Asante’s vader. Op deze manier konden Asante’s ouders haar een toekomstperspectief bieden dat ze zelf als fabrieksarbeider en kamermeisje niet hadden gehad.”
(Lees verder op de website van de Afrikadag)

En bekijk haar Maidenspeech in de Tweede Kamer, waarin ze vertelt over haar familie en haar Ghanese achtergrond.

En lees ook het opinieartikel van Amma Asante op de website van Joop, zoals het ook in de Trouw heeft gestaan: Zonder vrijhandel heeft ontwikkelingshulp geen zin

Bekijk onze uitdagende projecten

Onze visie is dat mensen die met een open blik naar Afrika gaan, echt in contact kunnen komen met de mensen. Daar leer je van, dat geeft inspiratie, en dat leidt tot betrokkenheid. Dat spreekt ons meer aan dan naar het buitenland te gaan met het idee de mensen daar te vertellen hoe het volgens ons moet. Met deze instelling is de kans, dat je vrijwilligerswerk of stage duurzaam is, het grootst.