Ontmoet Afrika
print

Vrije tijd

Vrijetijdsbesteding en reizen gedurende je vrijwilligerswerk of stage in Afrikastage in afrika; ook een weekend weg of dans cursus tijdens je vrijwilligers- of stage periode in Afrika hoort erbij

Tijdens het vrijwilligerswerk of stage in Afrika werk je meestal 5 à 8 uur per dag, van maandag t/m vrijdag. Wat doe je de rest van de tijd? Uiteraard breng je een deel daarvan met je Afrikaanse gastgezin door, je helpt met dagelijkse werkzaamheden, gaat met een gezinslid ergens op bezoek of naar de markt of je voetbalt met de dorpskinderen. Daarnaast houden veel vrijwilligers een weblog bij en spreken zij af en toe met elkaar af om ervaringen uit te wisselen. Er zijn vrijwel altijd andere vrijwilligers op loop- of fietsafstand. In de weekenden kun je thuisblijven, maar je kunt ook reizen naar mooie bezienswaardigheden in de rest van het land. Voorbeelden zijn: olifanten en andere dieren bekijken in een National Park, naar de watervallen, op bezoek bij een dorp waar apen heilig zijn, naar het strand, op bezoek bij een ecotoerismeproject, enz.

De meeste mensen gaan na hun vrijwilligersproject of stage in Afrika nog een periode rondreizen door het land. In zowel Ghana, Malawi als Kameroen is dit makkelijk, veilig en heel goedkoop te doen met een reisgids als de Bradt of Lonely planet.

Cursus- en lesmogelijkheden tijdens vrijwilligerswerk of stage in Afrika

Op veel plekken kun je ook een cursus doen of les nemen. Voorbeelden zijn:

  • Drum- en/of danslessen.
  • Schilderlessen. Afrika staat bekend om zijn creatieve reclame- en uithangborden; allemaal handgeschilderd. Je kunt soms lessen nemen bij een plaatselijk atelier.
  • Naailessen. In Afrika worden vrijwel alle kleren op maat gemaakt. Je kunt in de leer gaan in een naaiatelier en de traditionele Afrikaanse jurken en gewaden (maar ook eigen ontwerpen) leren naaien.
  • Het leren weven met gras/riet van manden, hoeden, enz.

Deze lessen zijn op veel plaatsen in samenspraak met de partnerorganisatie ter plekke te regelen tegen een geringe prijs.

Quotes:

Gezellig lunchen en zwemmen met de andere vrijwilligers, met de familie dingen doen, de stad verkennen of weekendjes weg naar toeristische gebieden. Ik heb mij erg goed vermaakt.

Er is genoeg te zien en te doen! Vooral op het gebied van wandelen/natuur. Molé National Park was wel echt een hoogtepunt voor mij. Verder vond ik Wa (nijlpaarden), Kumasi, Techiman, Lake Bosomtwe (paardrijden), Cape Coast, Elmina en Accra ook erg leuk en mooi.

© 2018 Ontmoet Afrika