Ontmoet Afrika
print

Rondreizen

Rondreizen na je periode van vrijwilligerswerk of stage in Afrikarondreizen vrijwilligerswerk; een traditionele moskee bezoeken tijdens het rondreizen na je vrijwilligerswerk of stage in Afrika

Na je vrijwilligerswerk of stage kun je natuurlijk ook rondreizen en de rest van Ghana,  Kameroen of Malawi bekijken. Alle drie de landen zijn veilig genoeg om dit zelfstandig te doen. De meeste mensen ontmoeten tijdens het voorbereidingsweekend of vrijwilligersperiode andere vrijwilligers waarmee ze rond gaan reizen in Afrika of ze vragen lokaal iemand mee waar ze bevriend mee zijn geraakt. Wij kunnen tips en informatie geven, maar vrijwel alle informatie die je nodig hebt staat ook in een goede reisgids als de Bradt Travel Guide of de Lonely Planet.

Rondreizen in Ghana

In Ghana, West-Afrika zijn er de voormalige slavenforten van de goudkust, Ashanti-heiligdommen, het grootste stuwmeer van Afrika (Voltameer), tropische regenwouden met loopbruggen, watervallen, natuurparken met o.a. olifanten, antilopen en apen, stranden, enorme markten, veel community based toerismeprojecten en nog veel meer.

Als je niet zelfstandig wilt reizen is het een aanrader de rondreis in Ghana te boeken via onze bevriende organisatie Jolinaiko Ecotours. Je reist dan per jeep met een betrouwbare chauffeur en een enthousiaste en zeer vriendelijke gids. Op die manier ben je niet afhankelijk van het openbaar vervoer. Dit scheelt veel reistijd en je komt op plekken die met openbaar vervoer moeilijk bereikbaar zijn. Zie Jolinaiko-ecotours.

Rondreizen in Kameroen

In Kameroen, Centraal-Afrika is het landschap nog veel gevarieerder, met enorme stukken tropisch regenwoud in het zuiden (waar o.a. de pygmeeën leven), woestijn in het noorden, veel nationale parken met dieren zoals o.a. de gorilla en de giraf, mooie stranden, vulkanen, bergen en natuurlijk kleurrijke markten. Niet voor niks wordt Kameroen ‘klein Afrika’ genoemd; vrijwel alle Afrikaanse landschapstypes vind je in dit mooie land.

Rondreizen in Malawi

In Malawi, Oost-Afrika ga je natuurlijk naar het Lake Malawi om te zwemmen, duiken, snorkelen, kayakken of relaxen op het strand; bijvoorbeeld in Nkhata Bay . Maar ook hier zijn nationale parken, zoals Vwaza Marsh, met o.a. olifanten, nijlpaarden, krokodillen, herten en bijzondere vogels. Je kunt schitterende tochten maken op de hoogvlakte in het noorden of een berg in het zuiden. Vanuit Malawi kun je ook makkelijk naar de grotere nationale parken van Tanzania of Zambia voor de ‘big five’.

Quotes:

Ik heb in Ghana 2 weken gereisd en ben een paar weekendjes weggeweest, dit is een superleuke aanvulling geweest op mijn stage. Je ziet zo veel van het land en het zijn hele mooie ervaringen. Wat ik een van de mooiste dingen vind om het land te ervaren is reizen met het openbaar vervoer, zo maak je nog eens wat mee!

Bij mijn ervaring komt ook het rondreizen in Malawi van twee weken, wat mijn eerste ervaring van het alleen rondreizen zonder directe familie was, en dit is mij zeer goed bevallen. Geweldige ervaring om rond te reizen en hele nieuwe dingen te zien. Tijdens het verblijf zijn we ook een weekendje op safari geweest, wat ook echt super was.

© 2018 Ontmoet Afrika