Aanmelden

Aanmelden voor vrijwilligerswerk of stage in het buitenland via Ontmoet AfrikaAanmelden voor vrijwilligerswerk of stage in het buitenland met Ontmoet Afrika; ben jij geschikt voor een project in Afrika?

 • Heb je nog vragen en/of wil je weten of er nog plaats is voor het vrijwilligerswerk of stage in het buitenland waar je het meest enthousiast over bent? Stuur ons dan een e-mail (zie Contact) of bel ons op telefoonnummer: 06-53846849.
 • Lees de voorwaarden.
 • Stuur eerst een cv en motivatiebrief per email naar Ontmoet Afrika. De volgende punten dienen in de motivatiebrief naar voren te komen:
  -Wie ben je en welke relevante ervaringen heb je?
  -Waarom wil je vrijwilligerswerk of een stage in het buitenland doen wat hoe wil je dit invullen? Wat kun je vertellen over persoonlijke eigenschappen?
  -Waar denk jij tegenaan te lopen tijdens je verblijf en stage / vrijwilligerswerk in Afrika? Geef ook aan wanneer je naar Afrika zou willen, voor hoelang en voor welke projecten je in aanmerking zou willen komen (zie ook projecten).
 • Na een bericht waarin we je laten weten voor welke projecten je in principe in aanmerking zou komen, en welke er in de door jouw opgegeven periode nog beschikbaar zijn, kun je je aanmelden voor een kleinschalige informatiebijeenkomst (eens in de ca. 3 à 4 weken; zie voor de data de linker kolom op de homepage). Als de afstand of tijd een onoverkomelijk probleem vormt is een telefonische kennismaking ook mogelijk.
 • Tijdens de bijeenkomst wordt gekeken of je definitief deel kan nemen aan het vrijwilligersproject of stage in het buitenland en bespreken we gezamenlijk de invulling en de periode van je verblijf in Afrika.
 • Nadat je definitief besloten hebt deel te nemen, kun je het aanmeldingsformulier invullen, ondertekenen en aan ons terug sturen; het liefst binnen 3 weken na de bijeenkomst. Je verplicht je hiermee tot het betalen van de deelname- en verblijfskosten.
 • Dan krijg je een bevestiging van inschrijving. Je voldoet de factuur binnen 14 dagen aan Ontmoet Afrika. Nu kun je met de voorbereidingen van je reis beginnen.
 • Boek zo vroeg mogelijk een vlucht; dan heb je het meest kans op een plaats en op voordelige tarieven. De aankomstdata voor Ghana zijn: maandagavond of dinsdagochtend. De vertrekdata voor Kameroen of Malawi zijn in overleg.
 • Maak een afspraak bij de GGD/travelclinic voor advies, vaccinaties en een recept voor malariaprofylaxe.
 • Vraag een visum aan bij de ambassade van Ghana of Kameroen in Den Haag of via een visumdienst (kan alleen voor Kameroen en als je al eerder in Ghana bent geweest). Zorg ervoor dat je paspoort geldig is tot tenminste 6 maanden na geplande terugkomst.
 • Deelname aan het voorbereidingsweekend in Schoorl. Kijk voor de data in de linker kolom op de homepage. De meeste mensen doen mee aan het weekend dat het dichtst ligt bij hun vertrekdatum. Maar als een ander weekend beter uitkomt, ben je welkom je daarvoor op te geven.
 • Maak je ziektekosten- en reisverzekering in orde.
 • De pick-up en evt mentorkosten betaal je na aankomst in Afrika. Bij reizen tussendoor (wat we afraden: je kunt beter aan het eind van je verblijf gaan reizen) of eerder vertrek uit je gastgezin wordt geen geld teruggegeven. Wel kun je, in overleg, je verblijf verlengen (eventueel moet je dan wel van gastgezin en/of werkplek wisselen). Het gedeelte van de kosten voor de partner betaal je dan aan de partnerorganisatie op het moment dat je verlenging ingaat. De rest van het resterende bedrag maak je over op de bankrekening van Ontmoet Afrika.